Лацио – Ювентус, мач от 1/4-финалите за Купата на Италия, стадион "Олимпико", Рим, начало: 21:45 часа наше време

Групата на Лацио за мача:

Вратари: Бериша, Гуериери, Матошевич

Защитници: Бишевац, Браахфайд, Хут, Конко, Маурисио, Патрич, Раду

Халфове: Билия, Кандрева, Каталди, Фелипе Андерсон, Лулич, Маури, Милинкович-Савич, Онази, Пароло

Нападатели: Джорджевич, Кейта, Клозе, Матри

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Касерес, Алекс Сандро, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Маркизио, Погба, Ернанес, Куадрадо, Падоин, Асамоа, Стураро

Нападатели: Дзадза, Мората, Манджукич, Дибала

Прогноза на Gol.bg:

Лацио и Ювентус трябва да определят последния 1/2-финалист за Купата на Италия. Победителят от двойката ще се изправи срещу Интер, който снощи елиминира Наполи, а другият сблъсък противопоставя Милан и голямата сензация Алесандрия.

Двамата треньори имат кадрови проблеми преди срещата на "Олимпико". Стефано Пиоли не може да разчита на контузените Федерико Маркети, Душан Баста, Стефан де Врай, Рикардо Кишна, Сантиаго Джентилети и Равел Морисън. В групата на "орлите" обаче попада януарската покупка Милан Бишевац и нищо чудно той да направи дебют именно срещу "старата госпожа".

Аут за Ювентус пък са Андреа Бардзали, Марио Лемина и Роберто Перейра, които са с травми, докато Патрис Евра и Сами Кедира получиха почивка. Макс Алегри вече разкри, че Пол Погба ще остане на резервната скамейка, а титуляр ще започне Симоне Дзадза. В последния момент ще стане ясен и партньорът на италианския национал в атака.

През миналия сезон Лацио и Ювентус играха финал за Купата на Италия, който торинци спечелиха с 2:1 с гол на настоящия нападател на римляните Алесандро Матри в продълженията. "Бианконерите" спечелиха и мача за Суперкупата – 2:0, както и последния двубой между двата отбора от Серия "А". Той се игра на "Олимпико" и гостите триумфираха с автогол на Сантиаго Джентилети и попадение на Паоло Дибала.

Лацио няма успех над Ювентус от 2013 година, когато се наложи с 2:1 за Купата във Вечния град, а от тогава статистиката е изцяло в полза на "старата госпожа" – осем победи и едно равенство във всички турнири при голова разлика 22:3! Въобще, доминацията на Юве през новия век е тотална – от 36 мача, "орлите" имат едва 7 победи, 18 загуби, а равенствата са 11.

Тази вечер обаче "зебрите" ще излязат с голяма част от резервите си и за това ние ще потърсим изненадата.

Прогноза: Лацио – Ювентус 2:1  

 

For Lazio in the cup read Fabrizio Ravanelli.

Публикувахте от Juventus в 19 януари 2016 г.