Челси – Уест Бромич, мач от 21-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Стамфорд Бридж", начало: 21:45 часа

Групата на Челси за мача:

Вратари: Куртоа, Бегович, Блекмън

Защитници: Аспиликуета, Кейхил, Джилободжи, Иванович, Баба, Тери, Зума

Халфове: Фабрегас, Азар, Лофтъс-Чийк, Матич, Микел, Оскар, Рамишер, Траоре, Вилиан

Нападатели: Коста, Педро, Кенеди

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Уест Бромич Тони Пюлис заяви на играчите си, че трябва да дадат най-доброто от себе си, ако искат да вземат нещо от гостуването си на "Стамфорд Бридж". И това не е невъзможно предвид добрата форма на гостите, които в последните си три мача имат 2 победи и 1 равенство. Пюлис се надява, че ще може да използва Джонас Олсон и Виктор Аничебе за визитата в Лондон.

В последно време и Челси демонстрира добра форма, която се дължи най-вече на временния мениджър Гуус Хидинк. Отборът не е губил от 14 декември – 1:2 от Лестър, като това беше последният мач на Жозе Моуриньо. От тогава "сините" записаха три победи и две равенства във всички турнири и са в серия от три двубоя без допуснат гол.

Хидинк обаче ще трябва да се справя с кадрови проблеми. Аут са нападателите Лоик Реми и Радамел Фалкао, Еден Азар има проблеми в слабините и е малко вероятно да започне титуляр, Неманя Матич е с мозъчно сътресение, а в навечерието на мача Оскар получи проблем с коляното.

По-рано през сезона двата отбора направиха фантастичен мач помежду си, който Челси спечели с 3:2. Тогава в герой се превърна дебютантът Педро Родригес, който тази вечер най-вероятно ще започне титуляр. Въобще, Уест Бромич има лоши спомени от Челси. Най-големият брой загуби на отбора във Висшата лига са именно от лондончани, а последният им успех на "Стамфорд Бридж" е от далечната 1983 година с 1:0.

Нашата прогноза е, че домакините ще спечелят.

Прогноза: Челси – Уест Бромич 2:0