Саутхемптън - Тотнъм, среща от 17-тия кръг на Висшата лига на Англия, стадион “Сейнт Мерис”, 17:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Маурисио Почетино се завръща в Саутхемптън като мениджър на Тотнъм и с надеждата за реванш, след като “шпорите” прекратиха серията си от 14 мача без загуба след домакинското 1:2 от Нюкясъл през изминалия уикенд. 

Три от следващите четири мача на тима ще бъдат далеч от Лондон, така че Хари Кейн и компания ще трябва да се потрудят доста, за да останат в битката за участие в Шампионската лига. 

Почетино беше мениджър на Саутхемптън през сезон 2013/2014 и помогна на тима да завърши на 8-то място в класирането. В първото му завръщане на “Сейнт Мерис” предишния сезон Тотнъм успя да стигне до равенството 2:2. 

Сега “светците” не се представят на обичайното ниво под ръководството на Роналд Куман. Тимът загуби три пъти в последните 4 мача и се смъкна до 12-то място. През седмицата Куман призна, че ако тимът му не почне да играе както преди, рискува да води битка за оцеляване. 

Добрата новина за домакините е, че Грациано Пеле е готов за игра и попадна в групата за мача, но вратарите Маартен Стекеленбург и Фрейзър Форстър са контузени и под рамката ще застана Пауло Газанига. 

За Тотнъм твърдо аут от мача са Клинтън Н’Джае и Райън Мейсън, но Муса Дембеле е готов за игра, след като пропусна двубоя с Нюкясъл. 

Резултат: 1:1