Байер Леверкузен - Барселона, мач от група Е на Шампионската лига, стадион "Байарена", 21,45 часа

Групата на Байер Леверкузен: Лено, Хилберт, Та, Топрак, Вендел, Крамер, Кампл, Белараби, Мехмеди, Кислинг, Ернандес, Рамальо, Пападопулос, Чалханоулу, Бьониш, Бранд, Крешич, Донати, Фрей

Контузени: Йедвай, Бендер

Групата на Барселона: Тер Стеген, Браво, Масип; Бартра, Адриано, Алба, Вермаелен, Камара, Каптум; Бускетс, Масчерано, Ракитич, Сампер, Гумбау, Камара; Меси, Суарес, Мунир

Наказан Дани Алвес Контузени: Неймар, Матьо, Сержи Роберто, Дъглас, Рафиня Получават почивка: Иниеста, Пике

Прогноза

Барселона ще излезе без напрежение в последния си мач от Шампионската лига за годината, но естествено това не означава, че каталунците са отписали визитата си в Германия на Байел Леверкузен. 

Хората на Луис Енрике обаче, със сигурност няма да бъдат склонни да правят подаръци на домакините, които с победа ще се опитат да запазят шансове да продължат напред в турнира. 

Дори и да я остигнат обаче, тяхната съдба зависи от другия мач, в който Рома приема БАТЕ и при успех Вълците ще си гарантират участие в елиминациите. 

Луис Енрике остави в Каталуния Андрес Иниеста и Жерард Пике, но лошата новина е, че на официалната тренировка във вторник контузия получи Неймар, който ще пропусне сблъсъка. 

Засега не е ясно дали Меси и Суарес ще стартират, като има вариант единия или дори и двамата, да започнат на пейката, за да не се рискува с получаването на травми и от тях. 

Байер не се намира в най-добрата си форма, като записа само една победа в последните си 7 мача във всички турнири. У дома серията е подобна – един успех в 5 срещи. 

Разбира се дамикините ще бъдат амбицирани да завършат подобаващо турнира и победа над действащия шампион би била изключително престижна. Не е сигурно обаче дали ще могат да запишат този триумф. 

Въпреки липсата на важни играчи Барса притежава класа и младите футболисти на тима ще направят всичко по силите си, за да оставят добри впечатления, така че гостите със сигурност ще се опитат да спечелят. 

Резултат: Байер Леверкузен – Барселона    2:2