Арсенал - Тотнъм, среща от Висшата лига на Англия, 18.00 часа, "Емиратс Стейдиъм", главен съдия на мача ще бъде Мартин Аткинсън. И двата отбора са от Лондон. Разстоянието между стадиона на домакините и стадиона на гостите е 6.1 км.

Последните десет срещи на Арсенал: Общо 7 победи и 3 загуби. От тях 3 победи и 1 загуба в последните 4 домакинства.

Последните десет срещи на Тотнъм: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 1 загуба в последните 4 гостувания.

Последните десет срещи между двата отбора: Домакините имат 6 победи, гостите имат 3 победи и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Арсенал имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 4 победи, гостите нямат победа и 1 път са завършили наравно.

Прогноза: "Битката за Лондон" е изключително трудна за прогнозиране. Арсенал записа пет поредни победи във Висшата лига и играе атрактивен и резултатен футбол.

През седмицата, обаче, Артилеристите бяха унижени от Байрен Мюнхен в Шампионската лига с 1:5. Отборът на Тотнъм също е в подем след два поредни успеха в първенство и победа срещу Андерлехт за Лига Европа.

Куп контузии мъчат треньорите на Арсенал и Тотнъм преди лондонското дерби. Арсен Венгер няма да може да разчита на цели десет футболисти за предстоящия сблъсък.

Лоран Кошчелни, Бейерин, Окслейд-Чембърлейн, Уолкот, Артета, Рамзи, Оспина, Уилшър, Росицки и Уелбек са с проблеми.

Тотнъм осъщо има главоболия, след като с травми са Шадли, Причард, Бенталеб, Каръл, Нджие и Роуз, като все пак последните трима биха могли да вземат участие в срещата.

Арсенал дели първото място във Висшата лига с Манчестър Сити - с по 25 точки. Тотнъм е 5-ти в таблицата на Висшата лига с 20 точки и не познава поражението в последните си 10 мача в първенството.

Шпорите са изключително стабилни и трудни за преодоляване, така че на „Емиратс” ще излязат със самочувствие, в опит да покажат, че амбициите им за Топ 4 са сериозни.

Двубоят ще бъде изключително интересен, като повечето прогнози са за победа на Арсенал. Ние също ще заложим за успех на артилеристите.

Резултат: Арселан - Тотнъм 2:1