Емполи – Ювентус, мач от 12-ия кръг на Серия "А", начало: 16:00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Рубиньо

Защитници: Киелини, Касарес, Алекс Сандро, Бардзали, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Кедира, Маркизио, Погба, Ернанес, Куадрадо, Лемина, Падоин, Стураро

Нападатели: Дзадза, Дибала, Мората, Манджукич

Прогноза на Gol.bg:

Колкото и изненадващо да звучи – за първи път от началото на сезона хегемонът през последните четири години в Италия – Ювентус, ще търси втора поредна победа в първенството. Но задачата определено няма да е лесна, защото Емполи е един от най-коравите отбори в калчото. Отборът се намира на 12-то място в класирането с 14 точки, само с една по-малко от торинци.

В миналия кръг тосканци постигнаха впечатляваща победа на един от най-негостоприемните стадиони в Италия – "Ренцо Барбера"на Палермо. Въобще, Емполи няма загуба в последните си три мача в Серия "А", като в предишните две срещи направи 1:1 при визитата си на Сампдория, а преди това победи Дженоа. Освен това и всички ключови играчи на отбора са здрави.

За Ювентус се завръща Сами Кедира, което е отлична новина за Макс Алегри. Очаква се в атака той да заложи на Марио Манджукич, а дебют за торинци в Италия да направи централният защитник Даниеле Ругани, който през лятото беше купен именно от Емполи.

През миналия сезон "старата госпожа" спечели гостуването си с 2:0 с голова на напусналия Андреа Пирло и Алваро Мората, които се разписаха след почивката. Очаква се обаче този път испанският национал да остане на резервната скамейка.

През 2008 година, когато Емполи отново беше в Серия "А", успя да измъкне 0:0 от Юве, но последният успех е чак от 1999 година с минималното 1:0. Нашата прогноза е, че представянето на приливи и отливи на "черно-белите" ще продължи.

Прогноза: Емполи – Ювентус 0:0
 

 

Allegri: "We need to get back to winning ways on the road."Watch the boss preview #EmpoliJuve in Vinovo.

Публикувахте от Juventus в 7 ноември 2015 г.