Монтана – Левски, мач от 14-ия кръг на "А" група, начало: 14:30 часа, ст.: "Огоста", на живо по Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Александър Любенов

Защитници: Веселин Минев, Живко Миланов, Аймен Белаид, Александър Александров, Максимилиан Карнер, Йордан Милиев, Мики Орачев

Халфове: Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Денис Махмудов, Линел Китамбала, Мигел Бедоя, Радослав Цонев, Божидар Краев

Нападатели: Умар Диаби, Атанас Курдов

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще брани първото си място в "А" група при днешното гостуване на Монтана, който е един от най-коварните отбори, въпреки че е новак в елита.

До последно под въпрос за столичани е Аймен Белаид, което ще наложи Веселин Минев да бъде преквалифициран като централен защитник, а Мики Орачев да бъде върнат като ляв бранител. Тази промяна със сигурност ще се отрази на защитния вал на Левски, още повече, че в предни позиции за домакините ще действат опитни и доказани футболисти като Здравко Лазаров и Йордан Тодоров.

Монтана обаче няма гол срещу "сините" в последните си осем мача срещу тях в "А" група (за последно това стана на 28 ноември 2009 г. при 1:3 на "Герена"). Но възпитаниците на Ферарио Спасов са най-резултатния домакин от началото на сезона с 11 попадения, което е средно по 1,83 на среща, но и допускат по средно 1 гол на мач.

Последният точен изстрел на Веселин Минев пък е именно срещу Монтана – при домакинското 3:0 на 27 май 2011 г. Не бива да се пропуска и фактът, че Левски е в серия от шест поредни шампионатни мача с отбелязано попадение. За това ще бъде крайно интересно статистиката чия страна ще заеме на стадион "Огоста".

Моментната форма на двата отбора също е различна. Монтана е в серия от три поредни загуби в първенството – 0:2 от Лудогорец, 0:2 от Литекс и 0:1 от Ботев. Столичани пък не са губили в последните си седем срещи в първенството и тази серия ги изкачи на върха.

В "А" група Монтана и Левски са се изправяли 15 пъти помежду си, като "сините" имат 12 победи срещу 3 равенства при голова разлика 31:6. Статистиката на стадион "Огоста" пък е 6 успеха за гостите с 1 равенство при 15:2.

По-рано през сезона Левски надделя над Монтана с 2:0 на "Герена", а при последната си визита загуби с 0:2, но мачът беше за Купата на България, след което столичани победиха с 4:0 вкъщи. Иначе при последната си визита в първенството "сините" спечелиха с 2:0 на 25 август 2012 г.

Нашата прогноза е, че добрата серия на Левски ще продължи и днес, като и двата отбора ще вкарат гол.

Прогноза: Монтана – Левски 1:3

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="https://www.facebook.com/levskinews/videos/972405629470053/"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/levskinews/videos/972405629470053/"><a href="https://www.facebook.com/levskinews/videos/972405629470053/"></a><p>Старши-треньорът на Левски Стойчо Стоев определи група от 19 футболисти за предстоящото гостуване на Монтана от 14 кръг на „А” група. Срещата е в понеделник от 14:30 часа на стадион „Огоста”.Ето и цялата група:Боян Йоргачевич, Александър Любенов, Веселин Минев, Живко Миланов, Аймен Белаид, Александър Александров, Максимилиан Карнер, Йордан Милиев, Мики Орачев, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Денис Махмудов, Линел Китамбала, Мигел Бедоя, Радослав Цонев, Божидар Краев, Умар Диаби, Атанас Курдов</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/levskinews/">Levski news</a> on 1 ноември 2015 г.</blockquote></div></div>