Байер Леверкузен - Рома, среща от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Стадион „БайАрена“, 21:45 часа българско време. Домакините са от Леверкузен (Германия), а гостите от Рим (Италия). Разстоянието между двата града е 1 098.9 км.

Байер Леверкузен и Рома играха за последно в Шампионска лига преди цели единадесет години, когато и в двете срещи победител излиза немския тим.

В Група "E" водач след изиграни два кръга е Барселона с актив от 4 точки, Байер Леверкузен и Бате Борисов са с по три точки, а на последно място засега остава Рома с едва една спечелена точка.

Вероятни състави:

ЛЕВЕРКУЗЕН: Лено, Донати, Тах, Пападопулос, Вендел, Крамер, Топрак, Белараби, Чалханоглу, Мехмеди, Ернандес
Контузени: Хилберт, Арангис, Ри
Под въпрос: Бендер, Кислинг

РОМА: Шчесни, Торосидис, Манолас, Кастан, Дин, Де Роси, Пянич, Наинголан, Флоренци, Джеко, Салах
Контузени: Кейта, Тоти

Леверкузен последни 5 мача: 2 победи, 2 ремита и 1 загуба

Рома последни 5 мача: 3 победи и 2 загуби

За последно двата тима играха един срещу друг през 2004 година, когато "Аспирините" надвиха италианците у дома с 3:1, а при визитата си врътнаха 1:1.

Байерн не е завършвал наравно в нито един от последните си 23 домакински мача от Шампионската лига, а последното реми на тима в турнира у дома дойде през 2002 година срещу Юнайтед.

Рома пък спечели само един от последните си 11 мача в турнира на богатите, като това бе срещу ЦСКА Москва през миналия сезон.

Прогноза: Труден за прогнозиране мач, но все пак домакините имат леко предимство. Роджер Шмит има доста проблеми с избора на титулярните единадесет.

Халфа Чарлес Арангис отново е аут, но той няма и един изигран мач, така че неговото отсъствие няма да се усети.

По друг начин стой въпроса с защитника Роберто Хилберт, крилото Ларс Бендер, халфа Кевин Кампъл, централните бранители Тим Йедвай и Омер Торпак, които със сигурност пропускат двубоя с Рома.

Италианците продължават да се представят на ниво в Серия А, където през изминалия уикенд, момчетата на Руди Гарсия победиха лесно Емполи с 3-1, но в Шампионската лига са на последно място в групата си.

Очакванията ни са за по-затворен футбол, с малко положения за гол. За любителите на залаганията ставката "под 2.5" гола е отлична предпоставка за печалба. Залагаме на малко попадения и в крайна сметка равенство.

Резултат: Байер Леверкузен - Рома 1:1