Борусия Мьонхенгладбах - Манчестър Сити, среща от Група "D" на Шампионската лига, стадион "Борусия Парк". 21:45 часа българско време. 

Групата на Манчестър Сити за мача:

Вратари: Харт, Кабайеро

Защитници: Саня, Отаменди, Демикелис, Коларов, Сабалета, Силва

Полузащитници: Насри, Навас, Стърлинг, Туре, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне

Нападатели: Агуеро, Бони

Контузени: Делф, Клиши, Ихеаначо, Мангала, Компани Под въпрос: Бони, Харт, Туре, Силва

Прогноза на Gol.bg: Манчестър Сити се изложи много лошо при домакинството си на Ювентус в първия си мач от турнира и загуби, като сега пред тима стои трудна задача. При още една грешка днес "Гражданите" могат сериозно да рискуват мястото си на директните елиминации, а това не влиза в сметките на тима.

Мануел Пелегрини няма да може да разчита на контузените Делф, Клиши, Ихеаначо, Мангала и Компани, а под въпрос са Бони, Харт, Туре и Силва.

За домакините аут е единствено Щранцъл, като всички други играчи са на линия за днешния сблъсък.

Домакините се намираха в кошмарна форма, но напоследък те играят доста по-добре и успяха да постигнат две поредни победи над Аугсбург и Щутгарт в Бундеслигата.

Сити от своя страна загуби от Тотнъм през уикенда с 1:4 на "Уайт Харт Лейн" и самочувствието на тима е сериозно разклатено след силния старт на сезона. 

Англичаните в момента не са във форма и имат 3 загуби в последните си 4 мача от всички турнири.

Двата тима са се срещали на 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1978/79, като германците елиминираха тогава противника си след 3:1 в Германия и 1:1 в Англия.

До момента нито един английски клуб не е побеждавал като гост Гладбах, като Борусия има 5 домакинства на английски тимове, на този стадион, и тимът е постигнал в тях 4 победи и 1 реми.

Освен това тимът е успял да спечели последните си 4 срещи с английски тимове у дома в европейските турнири.

Домакините са успели да отбележат във всеки един от последните си 15 домакинства в Европа, като последният път в който тимът не вкара гол при домакинство бе срещу Еспаньол през 1987 година.

Сити пък е загубил три от четирите си визити в Германия до момента в Шампионската лига, но успя да надделее над Байерн на "Алианц Арена" преди близо две години.

Въпреки, че играе силно във Висшата лига тимът на Пелегрини не се представя силно в Шампионската лига и отборът е загубил 7 от последните си 11 мача в този турнир.

Нашата прогноза за този мач е успех с 0:1 за гостите.

Резултат: Борусия М - Манчестър Сити 0:1