Барселона - Байер Л, мач от 2-ия кръг на груповата в Шампионската лига, стадион "Камп Ноу", 21,45 часа

Групата на Барса

Вратари: Тер Стеген, Масип
Защитници: Дани Алвес, Пике, Масчерано, Алба, Дъглас, Бартра, Матьо
Халфове: Бускетс, Ракитич, Иниеста, Сандро, Сержи Роберто, Гумбау
Нападатели: Неймар, Суарес, Мунир

Контузени: Меси, Равиня, Вермаелен, Адриано, Браво

Групата на Байер

Вратари: Лено, Крешич
Защитници: Донати, Пападопулос, Та, Вендел, Хиберт, Бьониш
Халфове: Л. Бендер, Крамер, Беларали, Чалханоглу, Бранд, Юрченко, Кампл
Нападатели: Ернандес, Кислинг, Мехмеди

Контузени: Йевдал, Топрак, Арангуис

Прогноза

Ще бъде крайно интересно какво ще направи Барса без суперзвездата си Лионел Меси не само срещу Байер, но за целия период, в който аржентинецът няма да играе. 

От тима опитаха да демонстрират спокойствие и увереност след случилото се, но липсата на нападателя няма как да не се отрази, въпреки цялата класа, която има в тима. 

Най-малко в психологически план ще бъде крайно интересно как ще се справят каталунците, защото самото присъствие на Меси на терена стряскаше съперниците, които сега могат да бъдат доста по-дръзки. 

Затова и в Байер Леверкузен със сигурност ще се хвърлят здраво, още повече, че при предишното си гостуване на Барса паднаха с 1:7, а Меси ги тероризира с 5 гола, което стана на 1//финалите през сезон 2011-12. 

Барса е с 5 поредни победи срещу Аспирините и ще се опита да ги направи 6 след равенството с Рома на старта на надпреварата. На „Камп Ноу“ ситуацията е подобна, защото тимът има само едно поражение от немски отбори в 28 европейски мача, като то бе от Байерн през пролетта на 2013-а. 

Гостите обаче ще се стремят да продължат с доброто си представяне и със сигурност ще пристигнат със самочувствие след триумфа си с 4:1 на старта на битката в групите срещу БАТЕ. 

Няма съмнение, че те са способни да постигнат добър резултат, макар че победата въпреки всичко, изглежда прекалено оптимистична развръзка. Равенството обаче изобщо няма да бъде изненадващо, а и германските отбори знаят какво трябва да правят, за да постигат целите си. 

Резултат: Барселона – Байер    1:1