Тотнъм – Арсенал, мач от 3-ия кръг на турнира за Купата на Лигата, „Уайт Харт Лейн“, 21,45 часа

Прогноза

Както винаги непримиримите съперници Тотнъм и Арсенал се очаква да предложат много емоции в поредното дерби на Северен Лондон. 

И двата отбора са колебливи във Висшата лига, така че ще се стремят да зарадват феновете си и да нанесат удар върху местния противник в самото начало на кампанията. 

Шпорите играха финал в турнира през миналия сезон и сега отново искат да стигнат далеч в него. Те ще бъдат обнадеждени и от факта, че спечелиха последните си 4 домакинства в надпреварата. 

Арсенал обаче не е губил навън в двубой от третия кръг от сезон 1991-92, когато отстъпи пред Ковънтри. След онзи мач Артилеристите спечелиха 11 поредни визити от тази фаза. 

Мениджърът на гостите Арсен Венгер се очаква да направи някои промени в състава, като даде шанс на играчи, които играят по-малко до момента, както и на младоци като Ивоби и Камара. 

Колегата му Маурисио Почетино има проблеми в средата на терена и се очаква да заложи до голяма степен на формацията, която победи Кристъл Палас през миналия уикенд. 

Интересно е, че до момента и двата тима имат проблеми в нападението си, като са вкарали по 5 гола в първенството и дори Тотнъм е допуснал един по-малко от противника си – 4 срещу 5. 

Както винаги да се прогнозира един такъв мач е изключително трудно, защото в него всичко може да се случи и колкото и клиширано да звучи моментната форма е без особено значение.  

Арсенал може би изглежда с малко по-голяма класа, но домакините със сигурност ще се хвърлят здраво в стремежа да зарадват феновете си и шансовете им да го направят изобщо не са малки, но пък е ясно и че от другата страна амбицията ще бъде подобна. 

Групата на Тотнъм: 

Вратари: Лорис, Ворм Защитници: Роуз, Дейвис, Алдервайрелд, Вертонген, Уокър, Трипиър, Дайър Халфове: Али, Каръл, Уинкс, Шадли, Ламела, Таунзънд Нападатели: Нжие, Сон, Кейн

Контузени: Мейсън, Бенталеб, Дембеле

Групата на Арсенал: 

Вратари: Чех, Оспина Защитници: Гибс, Мертезакер, Чеймбърс, Дебюши, Монреал, Бейерин, Кошчелни Халфове: Артета, Фламини, Рамзи, Чембърлейн, Йозил, Камара Нападатели: Санчес, Уолкот, Жиру, Ивоби

Наказан Касорла Контузени: Уилшър, Уелбек, Коклен

Резултат: Тотнъм – Арсенал    2:1