Милан - Торино, мач от 37-ия кръг на италианската Серия „А”, стадион “Сан Сиро”, 21,45 часа. 

Групата на Милан

Вратари: Диего Лопес, Абиати, Донарума

Защитници: Абате, Алекс, Бокети, Феличиоли, Мексес, Палета, Дзакардо, Сапата

Полузащитници: Де Йонг, Мастали, Пичиночи, Поли, Ван Хинкел

Нападатели: Черчи, Дестро, Ел Шаарави, Хонда, Мастур

 

Прогнозата на Gol.bg:

Филипо Индзаги ще изведе Милан за последен път този сезон на “Сан Сиро” в срещата с Торино тази вечер. Двубоят може да се окаже и последен на “росонерите” под ръководството на Пипо в Милано. 

Очаква се Индзаги да бъде заменен през лятото, а като фаворит за поста му се спряга името на Карло Анчелоти - треньорът на Реал Мадрид и един от най-успешните наставници в историята на Милан. Индзаги обаче не мисли за раздяла с Милан. 

“Имам договор с Милан до лятото на 2016 година и се чувствам горд да бъда тур. Давам всичко от себе си за Милан и се надявам да остана треньор”, каза Индзаги. 

Милан спечели само веднъж и загуби 4 от последните си седем мача, а загубата с 2:3 от Сасуоло миналата седмица сложи край на амбициите на клуба за класиране в Лига Европа. 

“Росонерите” са на 11-то място в класирането и имат два мача до края. От началото на сезона тимът има 11 победи и 12 загуби, нещо нетрадиционно за клуб като Милан. 

Тимът на Индзаги ще бъде без наказаните Джакомо Бонавентура, Сусо и Жереми Менез. 

Миналата седмица Торино победи с 2:0 Киево и се изкачи до деветото място в класирането. “Биковете” все още имат надежди за класиране в Лига Европа, колкото и малки да са те. 

“Ще бъде трудно да завършим в шестицата, но нищо не се знае. Нямаме право на грешки в следващите ни два мача, ако искаме да се изкачим нагоре. Каквото и да стане, ще бъда горд с играчите си. Те направиха страхотен сезон”, каза треньорът на Торино Джампиеро Вентура. 

“Биковете” пътуват до “Сан Сиро” без сръбския си защитник Никола Максимович, който е наказан. Твърдо аут за срещата е и трайно контузеният Александер Фарнеруд. 

Резултат: 2:0