Уест Бромич - Ливърпул, среща от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион "Дъ Хоутърнс", 17:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Уърд

Защитници: Манкийо, Морено, Джонсън, Ловрен, Енрике, Шкъртел, Фланаган

Полузащитници: Стърлинг, Лалана, Розитър, Алън, Маркович, Koутиньо, Хендерсън, Айб, Джан, Джерард

Нападатели: Ламбърт, Балотели, Борини

Контузени: Джоунс, Сако, Стъридж, Лукас

Прогноза на Gol.bg: Гостите имат нужда от успех на всяка цена, за да запазят надеждите си за място в челната четворка още живи. Кадровите проблеми пред тима обаче са на лице. Стъридж ще пропусне визитата на отбора си, тъй като още не е възстановен от травмата си в бедрото.

Освен това Лукас също е аут за срещата, тъй като и той има проблеми с бедрото, а стражът Джоунс е поредният играч, който ще пропусне мача за Ливърпул.

Лалана и Фланаган подновиха тренировки, но и двамата са под въпрос за днешния мач.

Уисдъм пък няма да може да се изправи срещу клуба на който е юноша, а освен това за домакините аут е и Мулумбу, който е наказан. Бен Фостър пък също е твърдо аут, заради тежка травма на коляното. Доусън се чувства добре и ще може да запази мястото си в стартовия състав на Уест Бромич.

Формата на домакините е задоволителна за средняк и тимът е записал 2 победи в последните си 5 мача от всички турнири, а гостите имат в актива си също толкова победи за същия брой срещи.

Ливърпул обаче започна да губи ритъм точно в най-неподходящия момент - към края на сезона, и отборът натрупа серия от негативни резултати, като сред тях бе и загубата от Астън Вила на 1/2-финалите за ФА Къп.

В последните 5 преки мача между двата тима "Червените" са записали 3 победи и са допуснали 1 загуба, а освен това двата отбора са врътнали и 1 реми.

Доста интересно е да се отбележи, че Тони Пюлис никога не е губил домакинство срещу Ливърпул с отборите, които е водил. Той е постигнал 3 победи и 3 ремита. 

Стивън Джерард пък ще влезе в историята като 12-ият играч от Висшата лига, който достига 500 мача в английския елит, ако играе в днешната среща. 

Само Райън Гигс и Джейми Карагър са изиграли повече мачове за един единствен клуб във Висшата лига, като рекордьор е уелсецът със своите 632 двубоя.

Нашата прогноза за този мач е успех за гостите с 1:2.

Резултат: Уест Бромич - Ливърпул 1:2