Ливърпул - Нюкасъл, среща от 32-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд". 22:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Уърд

Защитници: Манкийо, Морено, Джонсън, Ловрен, Енрике

Полузащитници: Стърлинг, Лалана, Розитър, Алън, Маркович, Koутиньо, Хендерсън, Лукас, Айб, Джан

Нападатели: Ламбърт, Балотели, Борини, Стъридж

Контузени: Фланаган, Джоунс, Сако Наказани: Джерард, Шкъртел

Прогноза на Gol.bg: Домакините имат доста сериозни кадрови проблеми, а победата е задължителна за тях, тъй като в противен случай отборът може да се прости с надеждите си за място в челната четворка. 

Към днешна дата "Червените" са на 7 точки от четвъртия Манчестър Сити, който е в много сериозна криза, но тази дистанция може да бъде намалена само на 4 пункта, ако днес отборът стигне до успеха.

Сако ще пропусне срещата за домакините заради разтежение, както и Фланаган и Джоунс, които са контузени. Джерард и Шкъртел продължават да са наказани, но Джан се завръща в групата, след като неговото наказание вече изтече.

Балотели е под въпросителна, като той ще премине късен фитнес тест, за да се види, дали е възстановен от грипа, който бе пипнал и дали има сили да играе.

Айб също се очаква да бъде в състава, като това ще бъде първото му появяване за пръв път от шест седмици в него.

При гостите ситуацията е следната - Янмаат е на линия, въпреки травмата, която го мъчеше доскоро, а Колочини ще се завърне в игра за гостите. Сисе е наказан и няма да играе, докато Аарънс и Де Йонг подновиха тренировки, но още не са готови за игра.

Нюкасъл ще направи дубъл от победи през този сезон над Ливърпул, ако днес стигне до успеха, за пръв път от 22 години насам.

Формата на домакините не е особено добра и те имат само 2 победи от последните си 5 мача във всички турнири, докато гостите са записали 4 поредни загуби.

В последните 5 преки мача между двата отбора Ливърпул има 2 победи и 1 загуба, както и 2 равенства.

Нашата прогноза днес обаче е успех с 4:1 за домакините.

Резултат: Ливърпул - Нюкасъл 4:1