Волфсбург – Интер, Лига Европа, 1/8-финал, стадион „Фолксваген Арена“, начало: 20:00 ч. българско време.

Групата на Интер за мача:

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Жезус, Андроели, Видич, Сантон, Додо, Ранокия, Д'Аброзио, Донкор

Халфове: Ковачич, Гуарин, Кузманович, Медел, Ернанес, Шакири

Нападатели: Паласио, Икарди, Пушка

Прогноза на Gol.bg:

Волфсбург и Интер се изправят един срещу друг в един от най-интересните сблъсъци от 1/8-финалите на Лига Европа. „Вълците“ останаха последния представител на Германия в турнира и ще се опитат да отсрамят страната. Интер пък още няма загуба в Европа и предвид проблемите си в Серия „А“, ще даде всичко от себе си да стигне възможно най-далеч.

Мачът ще се играе на стадион „Фолксваген Арена“, а „нерадзурите“ винаги изпитват трудности, когато гостуват в Германия. Те имат една победа в последните си шест визити там, но пък тя е незабравима – 3:2 срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионска лига през 2011 г., която ги изстреля на 1/4-финалите в турнира след поражение с 0:1 в Милано. Волфсбург един път са падали у дома от италианци – 0:2 от Пердужа през 2003 г. във вече несъщестуващия турнир Интертото къп.

Домакините ще разчитат най-много на Кевин Де Бройне и Баст Дост в предни позиции. Заедно със Сеск Фабрегас, белгийският национал има най-много асистенции в топ 5 на европейските първенства – 15. Холандското острие пък се намира в убийствена форма и се превърна в най-ефективният нападател в историята на Бундеслигата.

Интересното е, че двата отбора ще се срещнат за първи път помежду си в Европа, като влизат в различно настроение в мача. През уикенда Волфсбург отстъпи с 0:1 от Аугсбург, като това им беше първа загуба в последните 15 срещи. Интер пък направи драматично 2:2 при визитата си на Наполи, което със сигурност ще им даде по-голяма увереност.

„Вълците“ все пак ще вземат своето у дома, но развръзката ще остане за реванша на „Джузепе Меаца“ на 19 март.

Резултат: Волфсбург - Интер 2:1