Ливърпул - Манчестър Сити, среща от 27-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 14:45 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Уърд

Защитници: Манкийо, Морено, Джонсън, Ловрен, Шкъртел

Полузащитници: Стърлинг, Джан, Лалана, Розитър, Алън, Маркович, Koутиньо

Нападатели: Ламбърт, Балотели, Борини, Стъридж

Контузени: Фланаган, Джоунс, Лукас, Джерард, Хендерсън, Енрике, Сако

Групата на Манчестър Сити: 

Вратари: Харт, Кабалеро

Защитници: Сабалета, Саня, Компани, Демикелис, Мангала, Боята, Клиши, Коларов

Полузащитници: Фернандо, Фернандиньо, Навас, Силва, Насри, Милнър, Лампард, Туре

Нападатели: Агуеро, Бони, Джеко, Йоветич

Контузени и наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg: Предстои ни да наблюдаваме един доста интересен мач. Домакините имат да се реваншират на своите фенове, след като отпаднаха от Бешикташ в Лига Европа след рулетката при дузпите.

Коутиньо се завръща в редиците на "Червените", след като получи почивка срещу турския тим, но в лазарета са Фланаган, Джоунс, Лукас, Джерард, Хендерсън, Енрике и Сако. Последният поднови тренировки, но още не е готов да се завърне в игра, докато Джонсън попадна в групата и ще може да играе, след като заради грип пропусна визитата на отбора си в Турция.

Има доста противоречива информация за Хендерсън и Джерард, тъй като в някои английски медии се оповестява, че те могат да се завърнат днес, ако преминат успешно късен фитнес тест, но в други пише, че са твърдо аут. 

Манчестър Сити няма абсолютно никакви проблеми с контузени и наказани състезатели и Мануел Пелегрини ще има на разположение целия си отбор за днешната среща. 

Яя Туре се завръща в игра за "Гражданите", след като пропусна мача срещу Барселона от Шампионската лига заради наказание. 

Бони пък може да направи първия си старт за отбора, след като влезе вече като резерва в две срещи. 

И малко за статистиката - Ливърпул е спечелил САМО 2 от последните си 12 мача срещу Манчестър Сити на ниво Висша лига, докато "Гражданите" са реализирали по 2 или повече гола във всеки един от последните си 6 мача срещу "Мърсисайдци".

Домакините обаче в момента са доста стабилни и нямат загуба в последните си 10 мача от английския елит, като отборът е постигнал 7 победи и 3 равенства в тях.

И Манчестър Сити обаче има да се реваншира на своите фенове, след като отборът е пред угрозата да отпадне от Барселона на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като загуби първия си мач на "Етихад".

Гостите имат 2 победи, 2 ремита и 1 загуба за последните си 5 мача от всички турнири.

Нашата прогноза е домакински успех с 2:1.

Резултат: Ливърпул - Манчестър Сити 2:1