Хетафе - Барселона, мач от 15-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Колизеум Алфонсо Перес", начало 17.00 часа.

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген, Защитници: Матийо, Пике, Бартра, Масчерано, Алвеш, Алба, Адриано Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Шави, Рафиня Нападатели: Меси, Суарес, Педро, Мунир

Контузен: Вермаелен, Неймар   Извън групата: Масип, Монтоя, Дъглас, Сержи Роберто

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Хетафе в пореден мач от испанската Примера Дивисион. Графикът на каталунците е доста гъст напоследък, но този мач не би трябвало да ги затрудни.

През седмицата Барса трябваше да положи усилия, но победи ПСЖ с 3:1 и постигна задачата си да спечели групата в Шампионската Лига.

Това бе 8-ма поредна победа във всички турнири и настроението и самочувствието в лагера на каталунците е високо.

За днешния мач от състава отпадна Неймар заради лека контузия, но всички останали футболисти са на разположение на Луис Енрике. Изключение разбира се прави оперирания Томас Вермаелен.

В контраст с формата на Барса е тази на мадридчани. Те нямат победа от 31 октомври насам. В домакинските си мачове пък те са в серия от 4 мача без победа. За днешния мач наставникът Козмин Контра трябва да се справя без контузените Лаго и Ескудеро, както и наказания Фреди Инестроса.

Хетафе е отборът с второто най-слабо нападение в лигата и има отбелязани само 11 гола в 14 мача. Барса пък е с най-добра защита и е допуснала 7 попадения от началото на сезона. Предвид силното нападение и добрата форма на Меси, трудно е да си представим, че гостите няма да вкарат поне един гол. Така по всяка вероятност те ще спечелят в днешния мач.

Резултат: 0:2

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген, Защитници: Матийо, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Шави, Сержи Роберто Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузен: Вермаелен Наказани: Алвеш, Рафиня Извън групата: Масип, Монтоя, Дъглас

Прочети още на: http://www.gol.bg/prognozi/2014-12-10/prognoza-barselona-pszh