България - Хърватия, квалификационна среща от Група "Н" за Евро 2016. Стадион "Васил Левски", 21.45 часа. ПРЯКО в Gol.bg!

Двата отбора до момента са изиграли по една среща в тези европейски квалификайции. "Лъвовете" гризнаха с 2:1 Азербайджан в Баку, докато хърватите взеха лесна победа с 2:0 над Малта. Главен съдия на срещата ще е Матеу Лаос от Испания.

Вероятни състави:

България: Владо Стоянов, Йордан Минев, Апостол Попов, Николай Бодуров, Петър Занев, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Георги Миланов, Ивелин Попов, Илиян Мицански

Хърватия:  Субашич, Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Брожович, Ракитич, Модрич, Перишич, Олич, Манджукич

Контузени: Емил Гъргоров, Иван Иванов (България), Деян Ловрен (Хърватия)

Прогноза на Gol.bg: Троен мач, в който може да се случи всичко. Двата отбора започнаха с победи и сега ще хвърлят всичко, за да не загубят този мач, който е изключително важен и стратегически за крайното класиране в групата.

До този момент България и Хърватия са изиграли шест мача, като предимството е на страната на гостите - те имат три победи и две равенства. Водещите световни букмейкъри също дават предимство на хърватите за краен успех на стадион "Васил Левски", на който се чакат около 30 000 зрители.

Селекционерът на "лъвовете" Любо Пенев няма кадрови проблеми със състава си, като само Емил Гъргоров-Бадема е аут от мача, поради контузия, трайно травмиран е Иван Иванов-Русия, срещата за Хърватия пък пропуска Деян Ловрен.

Пенев отново ще заложи на Владо Стоянов на вратата. В защита ще действат Йордан Минев, Апостол Попов, Николай Бодуров и Петър Занев. Играта в средата ще връзват Владо Газжев, Светльо Дяков, Станислав Манолев и Георги Миланов, а на голове ще се разчита на Ивелин Попов и Илиян Мицански.

Попете пропусна поради счупена скула гостуването в Баку, но сега ще изведе националите с капитанската лента. Преди дни Любо Пенев обяви, че "лъвовете" ще излязат единствено за две победи в предстоящите мачове с хърватите и Норвегия.

Той винаги се е целил нависоко и сега отново без съмнение ще надъха до краен предел Попов и компания. Гостите определено най-много ще разчитат на звездите си Лука Модрич, Иван Ракитич и Марио Манджукич.

Хърватите без съмнение са си класа и в последните години рядко пропускат финалите на голям футболен форум. Те демонстрираха изключително надменно самочувствие преди срещата, което се надяваме да им изиграе лоша шега.

Няма как победата срещу Азербайджан да не даде допълнителен заряд на "лъвовете", но няма какво да се лъжем определено ни чака тежък мач.

Националите ни ще излязат с новите си екипи, около 30 000 зрители неистово ще ги подкрепят и защо не да вземем победата, макар и минимална. Реалната прогноза е равенство, но патриотичната ни е за победа на България.

Резултат: България - Хърватия 2:1