Интер – Лацио, мач от 18-тия кръг на Серия А, стадион „Сан Сиро“, 21:45 часа българско време.

Групата на Интер

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Андреоли, Ранокия, Ансалди, Сантон, Мурийо, Миранда, Д‘Амброзио, Нагатомо, Яо

Полузащитници: Кондогбия, Банега, Гнукури, Брозович

Нападатели: Паласио, Икарди, Биабиани, Едер, Перишич, Кандрева, Барбоса

Прогнозата на Gol.bg:

Интер посреща у дома Лацио в последния си мач за календарната 2016 година. Двубоят е от голямо значение и за двата отбора, които продължават битката за челните позиции в класирането. Успех на „нерадзурите“ ще бъде трети пореден в Серия А този сезон, нещо което не се е случвало от началото на кампанията. „Орлите“ пък спечелиха 4 от последните си 5 мача, заради което са на 4-то място само на точка от втория Рома.

Очаква се треньорът на Интер Стефано Пиоли, бивш наставник на Лацио, да продължи експеримента си с тима защитници. Именно с тази тактика „нерадзурите“ победиха Сасуоло като гост. В атаката най-вероятно ще действат Иван Перишич, Антонио Кандрева и Маури Икарди.

Наказани обаче са Жоао Марио и Фелипе Мело, докато Гари Медел е контузен. Така че се очаква Джефри Кондогбия да действа с Брозович в средата на терена, а Банега или Едер да бъде зад Икарди.

Симоне Индзаги няма да може да разчита на само един от играчите си за гостуването на „Сан Сиро“. Това е контузеният Патрик. Всички останали футболисти на Лацио са на линия.

Резултат: 2:1