Евертън – Тотнъм, мач от 20-ия кръг на Висшата лига, „Гудисън Парк“, 18,00 часа

Групата на Евертън

Вратари: Хауърд, Хоел
Защитници: Коулман, Стоунс, Фунес Мори, Галоуей, Бейнс, Овиедо
Халфове: Бари, Клевърли, Деулофеу, Баркли, Гибсън, Озмън, Ленън, Бешич, Нейсмит, Миралас
Нападатели: Коне, Лукаку    

Контузени: Маккарти, Джагиелка

Групата на Тотнъм

Вратари: Лорис, Ворм
Защитници: Уокър, Роуз, Трипиър, Дейвис, Алдервайрелд, Вертонген, Фасио, Дайър
Халфове: Али, Мейсън, Бенталеб, Каръл, Таунзънд, Ериксен, Шадли
Нападатели: Ламела, Кейн, Сон, Онома

Контузени: Дембеле, Нджие, Причард

Прогноза

Тотнъм ще се стреми да продължи със солидното си представяне, когато излезе на „Гудисън Парк“ за пореден мач срещу Евертън. 

Шпорите са без загуба в последните 6 двубоя срещу Карамелите, като 3 от тях завършиха наравно, а в 4 от срещите мърсисайдци дори не вкараха, така че Шпорите изглеждат с по-добри шансове. 

От друга страна обаче, домакините разполагат с намиращия се в отлична форма Ромелу Лукаку, който не спира да бележи и в последните 10 мача има 10 гола, така че за най-добрата защита в лигата няма да бъде никак лесно. 

Евертън обаче не постига резултати, въпреки геройствата на Лукаку и спечели само веднъж в последните си 6 мача, което със сигурност е разочаровало Роберто Мартинес, в мачовете на чийти тим до момента са паднали най-много голове – 63. 

Тотнъм обаче има в своите редици Хари Кейн и гледа все по-нагоре, като тимът ще търси 4-и пореден успех, с който да се утвърди в четворката и да остане на 4 точки от местния си съперник Арсенал. Освен това лондончани са солидни като гости, като са без загуба в 8 поредни визити (4 победи) и са вкарали неизменно във всеки от тях. 

Всичко това предполага, че в Ливърпул ще бъде крайно интересно, тъй като и двата тима разполагат с потенциал да спечелят, като ключът може би до голяма степен ще бъде как домакините ще се справят в защита, защото това е зоната, в която имат нужда от най-сериозно подобрение. 

Макар и да не са печелили у дома от ноември, когато биха Астън Вила, Карамелите  имат добри шансове да прекъснат тази си поредица и ще са амбицирани да го направят, но пък Шпорите естествено ще се стремят да се възползват от шансовете си. При това положение може би равенството изглежда логична развръзка. 

Резултат: Евертън – Тотнъм    2:2