Златната топка е запазена за Лео Меси или Кристиано Роналдо. Дори, когато най-много я заслужаваха Шави или Андрес Иниеста. Това не се нрави на много футболни фенове, но доминацията на двете звезди няма да продължи вечно. Ето кои са потенциалните наследници на Меси и Роналдо в приза за най-авторитетната индивидуална награда във футбола.

Алексис Санчес

Арсенал се бори за титлата в Англия, ще играе с Барселона на 1/8-финалите в Шампионска лига. Едно от най-големите вдъхновения на отбора е именно Санчес. Той е на 27 години, зрял е да стане най-добрият, редовно вкарва голове и прави асистенции, основна заплаха е за противниковите защитници. При пробив на Арсенал, защо да не бъде избран за №1?

Фелипе Коутиньо

За да пробие, Ливърпул трябва да започне да печели титли. И вече има Юрген Клоп... 23-годишният бразилец е смятан за един от най-обещаващите футболисти на планетата. Но за да стигне нивото на Меси и Роналдо трябва да се подобрява, подобрява. И има всички предпоставки за това.

Кевин де Бройне

Някои смятаха, че не е грандиозен футболист, но с представянето си ги опроверга. Пропусна първата възможност да се наложи в Челси, но го стори в Манчестър Сити. №1 в по системата "гол + пас" във Висшата лига, млад е, прогресира с всеки изминал мач. Ако продължи с това темпо, Златната топка му е вързана в кърпа.

Пол Погба

Ювентус загуби ключови фигури като Пирло, Видал и Тевес и на Погба му беше тежко. Но вече свикна с лидерската си отговорност, пое диригентската палка в средата на терена и играе все по-добре. Който гледа мачовете на Юве вижда ясно, че всяка голова атака започва от Погба. 22-годишният французин доказа своята класа, все още е доста млад, но е сред най-добрите в света.

Хамес Родригес

Всеки иска да се докаже на световно първенство. Хамес вече го стори, стана голмайстор на Мондиала в Бразилия, уреди си милионен трансфер в Реал Мадрид. Там доказа, че е играч с феноменален талант. Въпреки, че е в конфликт с Рафа Бенитес, е сред най-добрите на "Бербанеу" този сезон. Да не кажем, че е най-добрият. Нужна му е още една крачка напред, за да стигне Меси и Роналдо.

Луис Суарес

Проблемът му е, че медиите му създадоха лош имидж. Това се дължи главно на захапванията му. Качествата на Суарес обаче са меко казано великолепни. 28-годишният нападател несъмнено е готов да претендира за Златната топка. В Примера дивисион има 14 гола и 13 асистенции през сезона. Вкара две попадения на Реал, стана №1 на Световното клубно първенство. Не е ли време да спечели и Златната топка за 2016 г.?

Гарет Бейл

Ако някой струва 100 милиона евро, очакванията към него ще са невероятно високи. Миналият сезон не мина както трябва за Бейл, но сега е окуражен от класирането на Уелс на Евро 2016, играе отлично. Има осем гола и шест асистенции в Примера дивисион. Вероятно няма да стане лидер на Реал, докато Роналдо е там, но след това ролята му е ясна. 26-годишният Бейл знае това по-добре от всекиго. И тогава ще има реален шанс да спечели Златната топка.

Неймар

Това е най-добрият голмайстор в Испания до момента. Лидер на Барселона по брой асистенции. Раздава брилянтни пасове, тича, със Суарес накараха на "Ноу Камп" да забравят за контузения Меси. Понякога е критикуван, но много хора забравят, че е на 23 години. Със сигурност ще дойде денят, когато Неймар ще спечели Златната топка. Всъщност, тази година той е редом до Меси и Роналдо.