Следващият съперник на ЦСКА в Югозападната "В" група – Чепинец Велинград, може да се похвали, че вече е измъчвал "червените" до краен предел.

През сезон 1977/78 година Чепинец достига до полуфиналите за Купата на България, където се изправя срещу "армейците".

Преди това обаче скромният тим хвърля една от най-големите бомби в историята на футбола ни. След като последователно елиминира Ботев Ихтиман с 4:2, Етър (4:3), елитния Сливен (1:0) и след това 3:0 служебно за бой над съдията), идва ред на шампиона и носител на Купата Левски-Спартак, където по това време се подвизава легенда като Павел Панов, а треньор е Иван Вуцов.

Тази формация на "сините" е една от най-силните в историята им. В Европа Аякс е поставен на колене (1:2, 2:1, 5:3 с дузпи), победени са Атлетико Мадрид (2:1) и Барселона (5:4) на Йохан Кройф, като до ден днешен няма друг клуб в света, който да е вкарал 5 гола в един мач на каталунците в турнири на УЕФА.

Но Левски подценява Чепинец и сензационно резултатът в редовното време и продълженията е 1:1. Идва ред на дузпите, където вратарят на втородивизионния тогава отбор – Тодор Филипов-Юнака, спасява два удара от бялата точка и в крайна сметка Чепинец продължава напред след успех с 4:2.

На полуфинал чака ЦСКА и след шантажи, БФС насрочва мачът да се играе на "Васил Левски". На почивката резултатът е 0:0, запазва се такъв и до края на двубоя. Три минути преди края на продълженията "червените" получават скандална дузпа, която Колев вкара. Но Чепинец не се предава и секунди преди последния съдийски сигнал Орлин Кадьов с великолепен удар от фаул праща мача в дузпи – 1:1. При тях обаче този път скромния отбор няма късмет и пада, а в последствие ЦСКА губи финала от Марек с 0:1.

Това далеч не е единственият случай, когато Чепинец се е опирал на "червените". Това лято велинградчани измъкнаха 3:3 от ЦСКА в контролна среща, но все пак трябва да се отбележи, че столичани играха с юношите си до 19 години.

Дали Чепинец отново ще успее да изпоти родния гранд, ще разберем в неделя привечер. До тогава цял Велинград мечтае...