Трикратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо направи официален дебют за бившия си отбор Манчестър Юнайтед преди 12 години. Това припомниха от "Олд Трафорд".

Датата беше 16 август 2003 година в мач срещу Болтън на "Театъра на мечтите". Големият момент настъпи в 61-ата минута, когато Роналдо се появи на мястото на Ники Бът при резултат 1:0. След това домакините вкараха три безответни гола.

Медиите в Англия веднага написаха, че Юнайтед бързо ще забрави продаденият на Реал Мадрид Дейвид Бекъм, благодарение на класата на Кристиано.

"Това беше чудесен дебют", каза пък легендарният сър Алекс Фъргюсън, който е основна заслуга за развитието на настоящата супер звезда. "Темпото беше твърде бавно, но знаех, че с Роналдо това ще се оправи. Той добави нужната ни острота", каза още шотландецът.

Дори критичният Сам Алърдайс не можа да каже нещо неохотно за новото бижу на "червените дяволи". "Той е от различна класа. Изглежда много вълнуващ футболист и влизането му в игра се оказа от решаващо значение", каза тогава мениджърът на Болтън.

Роналдо пък беше избран за играч на мача, въпреки че вероятно Пол Скоулс заслужаваше приза, а Райън Гигс вкара първите два гола. Но сензационното представяне на младока не остана незабелязано. След това историята му е добре позната.

Прочетете тук за официалния дебют на Кристиано Роналдо в професионалния футбол.  

 
Video: Ronaldo debut

12 years ago today...

Posted by Manchester United on 16 август 2015 г.