В интервю за "Си Ен Ен" известният испански футболист Жерар Пике сподели, че е много щастлив с новата си любов, 25-годишната Клара Чиа, заради която изостави певицата Шакира преди две години.

„Много съм щастлив, прекарвам страхотно време и се чувствам избран. Животът, който живях, възможността да играя за клуба на живота си повече от двадесет години (за Барселона - ред), прекрасни деца, невероятно семейство, приятели за цял живот, тези, които имах в училище и с които все още поддържам връзка. Най-приятното е, че съм заобиколен от моите близки, моето семейство, моите приятели – хора, които наистина ме познават Да, това ми дава спокойствие“.

За развода с Шакира 37-годишният спортист каза, че не е вярно голяма част от това, което се обсъждаше активно по време на раздялата им. „В края на краищата истината за това, което се случва или се е случило, не се казва така, както се е случило в действителност. Не мога да го контролирам. Разбирам, че всеки има своя собствена гледна точка. Много хора, които не ме познават, правят предположения за мен. При нас има свобода на словото“, споделя Пике.

Пише и Шакира се запознават през 2010 г. на снимачната площадка за видеоклипа на певицата. Връзката им беше разгорещено обсъждана в поради разликата във възрастта: Шакира е с 10 години по-голяма от Пике. През 2013 г. на двойката се роди син Милан и втори син Саша след още две години. През лятото на 2022 г. се разбра за раздялата на двойката, причината за която бяха изневери на футболиста. Той се запознава с настоящата си приятелка Клара Чиа, която работи в агенцията му за спортни събития Kosmos. Раздялата на двойката беше шумно обсъждана в пресата, спортистът беше освиркван в подкрепа на певицата, а самата Шакира многократно говори за изневярата на бившия си любовник и публично го осмиваше