Бившата приятелка на Давид Налбандиан го съди за сексуален тормоз. 30-годишната Арачели Торадо, която се изявява като телевизионна водеща и модел, твърди, че бившият №3 в света на тениса, е инсталирал камера за видео наблюдение, за да следи действията ѝ.

 

 

Двамата са били заедно между септември 2022 г. и юни 2023 г. Връзката им приключва, когато Торадо открива въпросната камера.

 

 

Двамата наемат апартамент, в който да живеят заедно, но в един момент Налбандиан иска информация за действията на приятелката си от охраната на сградата. След като Торадо разбира за това, а впоследствие открива и камерата, решава да прекрати връзката им.

 

 

"Когато разбрах за всичко, реших да се разделим. Това се случи през юли тази година. Изглеждаше, че ще се разделим като приятели, но с всеки следващ ден той правеше нещата все по-трудни - разказва моделката. 

 

 

Започнах да се страхувам, след като охраната в сградата ми призна, че Налбандиан го е молил за записи от охранителните камери, за да следи кога излизам и кога се прибирам."

 

 

Торадо, която е бивша приятелка на аржентинската футболна легенда Хуан Себастиан Верон, решава да заведе дело срещу 41-годишния Налбандиан.

 

 

Първоначално, съдът не открива доказателства за престъпление, но при обжалването адвокатите на Арачели представят запис, в който твърдят, че Налбандиан си е признал, че именно той е инсталирал камерата.

 

 

Записващото устройство е било скрито във вентилационна шахта и насочено към леглото на Торадо. Моделката твърди, че го е открила един ден, когато е била в апартамента с брат си. Твърди се, че камерата е била свързана директно с мобилния телефон на Налбандиан.