Дани Алвеш ще остане в затвора за предполагаемо изнасилване на млада жена в нощен клуб Sutton в Барселона до самото дело за престъплението. Това беше потвърдено от съдията, разследващ случая, след като той постави под въпрос последната му оправдателна версия и заключи, че рискът от бягство продължава да съществува, съобщи TYCSports, цитиран от „Труд“.

Ръководителят на следствения съд номер 15 в Барселона, в съответствие с критериите на прокуратурата и частното обвинение, повдигнато от жертвата, отхвърли искането на защитата на футболиста да бъде освободен временно, докато се разследва случаят.

Алвеш, който остава в предварителния арест след ареста си на 20 януари, поиска от съдията да го освободи на 20 април, след като се яви пред магистрата по негова собствена молба, за да даде четвъртата си версия за случилото се през нощта на 30 декември. Тогава бразилският играч призна за първи път, че е имал сексуални отношения с жалбоподателката и настоя, че те са били по взаимно съгласие, което той се опита да докаже, като предостави анализ на изображенията, записани от охранителните камери на дискотеката.

Магистратът обаче се усъмни в доклада, който защитата представи като експертно доказателство и според него това не е нищо повече от „възстановка” на случилото се: „ Изявленията му нямат нищо общо с фактите. "

За съдия-следователя, почти четири месеца след ареста на Алвеш, индикациите за престъпност, които го свързват с изнасилването, остават в сила. Друг проблем, който не се е променил, откакто Алвеш влезе в затвора, е рискът от бягство, който остава същият, като се има предвид, че футболистът има двойно испанско и бразилско гражданство, без никакви споразумения за екстрадиция със страната му.

Към това се добавя и наличието на кола и предстоящият му развод (съпругата му, моделът Джоана Санс, обяви миналия месец чрез социалните мрежи намерението си да се раздели с него след осем години брак).

Защитата на Алвеш, упражнявана от адвокатите Кристобал Мартел и Арнау Ксуметра, има до пет дни да обжалва това, че той ще дочака делото в затвора пред следователя или директно пред съда на Барселона.

Дани Алвеш може да получи присъда от 4 до 12 години затвор, ако бъде признат за виновен в сексуалното насилие над младата жена съгласно закона, който влезе в сила съвсем скоро - на 7 октомври.

Според испанския спортен вестник AS, закон 10/2022 определя, че всеки, който извърши каквото и да е действие, което нарушава сексуалната свобода на друго лице, ще бъде "наказан с присъда затвор от 1 до 4 години, като отговорен за сексуално насилие без съгласието на другия." В съответствие с член 179 от закона, "в случаите на сексуално посегателство, независимо дали е вагинално, анално или орално, отговорното лице ще бъде наказано като престъпник за изнасилване с наказание от 4 до 12 години."