Японската футболна звезда Казуйоши Миура подписа нов договор на 54-годишна възраст с клуб от четвърта дивизия, управляван от по-големия му брат, съобщиха от клуба. Присъединявайки се към Suzuka Point Getters, Миура, наречен „Крал Казу“, се закле „да се бори, за да помогне на отбора да печели на терена“.

Трансферът беше обявен на 11 януари в 11:11 ч., число-символ за нападателя, който ще носи номер 11. Миура, който ще навърши 55 години през февруари, каза през декември, че е получил оферти от различни клубове в Япония и чужбина, след като игра за Йокохама миналия сезон в J-лигата. Отборът завърши последен в шампионата. Миура каза, че е отхвърлил офертата за удължаване от Йокохама, за да играе като титуляр другаде, след като бившият му клуб му позволи да се изяви само една минута на терена. „Благодаря ви, че ми дадохте възможността да играя тук“, написа той в изявление, публикувано от новия му клуб.

Той иска да играе до 60-годишна възраст и се надява да окаже по-голямо влияние върху новата си формация, водена от брат му Ясутоши, отбелязва "Труд".

Японската звезда е играл за отбори в Бразилия, Япония, Италия, Хърватия и Австралия. Той беше един от най-известните азиатски футболисти от 90-те години и помогна на Япония да се утвърди в световния футбол, когато J-лигата беше стартирана през 1993 г. Миура се мести в Бразилия през 1982 г. и подписва първия си професионален договор през 1986 г. с ФК Сантос. Той беше част от националния отбор през 1990 г., но беше отстранен при първото участие на Япония на Световното първенство през 1998 г., въпреки че отбеляза 55 гола в 89 международни мача.

Новият му клуб, Сузука, нашумя през 2019 г., когато стана първият японски отбор, трениран от жена, испанката Мила Мартинес.