Контузилият се ас на ПСЖ Неймар определено няма късмет покрай 11-и март, когато е рожденият ден на сестра му Рафаела. Според любителите на конспиративните теории това изобщо не е случайно.

Кариоката ще претърпи операция в родината си и ще може да отпразнува на спокойствие рождения ден на своята сестра, с която са изключително близки.

За четвърта поредна година Неймар ще липсва на своя клуб покрай празника на Рафаела, показва интересна статистика. Два пъти той беше наказан заради натрупани жълти картони с екипа на Барса, два пъти е контузен, като в единия случай още играеше за каталунците.

Вместо да подкрепя своя отбор от трибуните, Неймар предпочита да отлети за Бразилия и да куфее със сестра си. Всичко започна през 2015 година, когато той си изкара пети жълт картон срещу Гранада. Година по-късно се случи същото, като този път той успя да си издейства официално предупреждение три минути преди края на мача.

През миналия сезон Неймар имаше мускулни проблеми, заради които пропусна мача с Депортиво Ла Коруня, но не и празника на сестра си. Седмица по-късно бразилецът набързо оздравя. Сега ситуацията за него изглежда по-сериозна, защото футболистът е заплашен да бъде извън терените около осем седмици.