Италианецът Лео Бианки храни Григор Димитров по време на престоите му в София.
 
Известният корифей от Апенините издаде пред "Меридиан Уикенд" какви са хранителните навици на Гришо. Той обясни и отношението на тенисиста ни към алкохола, ккато и към хляба и повечето подправки в ястията.
 
"С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя. Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа си набавя въглехидрати. Затова и залага на паста. Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели.
 
Той самият предложи това на Никол Шерцингер и майка си Мария, когато двете се събраха в заведението миналата година. Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати - от типа "помодоро базилико". 
 
Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино - запечени макарони с три вида сирене. Имало е случаи, когато съм му приготвял и пакери". 
 
Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд. Тенисистът по принцип не близва алкохол - така например Никол си поръчала чаша вино, но любимият й не направил никакъв компромис по този параграф. На вечеря хасковлията вече си позволява тесто.  

"Приготвям му специална фокача - това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини. Затова и залага на печено телешко бон филе. Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено.
 
Друго, от което бяга, са подправките. Ограничава се със сол и черен пипер. Въобще забравям за чубрица и кимион например. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон", казва още Лео.