Репутацията на Юлиан Нагелсман пострада сериозно при днешното поражение на Хофенхайм с 1:3 от Борусия Мьонхенгладбах, пише вестник "Билд".

30-годишният специалист, който е спряган за бъдещ наставник на Байерн Мюнхен, изля гнева си от представянето на своя отбор и замери фен с бутилка.

Случката се разигра в 61-ата минута, в която "жребчетата" напълно заслужено изравниха резултата срещу домакините от Хофенхайм. Нагелсман не издържа на напрежението, хвърли бутилка към трибуните и уцели по главата възрастен мъж (на снимката долу - вляво).

Юлиан все пак показа възпитание и веднага се извини за неадекватното си поведение, което автоматично го отдалечава от Байерн Мюнхен, смятат експерти. Куриозното е, че малко след това бутилката полетя обратно към Нагелсман и профуча на сантиметри от главата му. 

"Беше тъпо от моя страна, това не трябва да ми се случва отново. Бутилката се изплъзна от ръката ми и за щастие не уцели фена веднага по главата, а рикошира от стената срещу него. Извинявам се за поведението си", заяви наставникът, който се извини на запалянкото и дамата до него.

Едно нещо е сигурно: меденият месец на детето-чудо в треньорската професия приключи и той ще трябва да доказва изградения имидж кръг по кръг. Неговият тим вече профука общо 12 точки, след като е открил резултата.

След 22 домакински мача без загуба "милионерите" отново загубиха и пропаднаха до седмо място в класирането, на седем точки зад Байерн Мюнхен, който допусна единственото си поражение в първенството именно срещу тях.

Хофе има само две точки в последните си четири мача в Бундеслигата, но в началото на следващия месец ще гостува на слабак №1 Кьолн, който има само две точки за десет кръга.

Интересното е, че при избора си за нов треньор ръководството на Байерн се е допитало до временния наставник Юп Хайнкес. 72-годишният специалист е похвалил Нагелсман, но е заявил, че младият треньор има нужда да натрупа още опит, преди да акостира на стадион "Алианц Арена".

Търсещият перфектен имидж Байерн със сигурност ще вземе под внимание днешната изцепка на емоционалния Юлиан, а това отваря вратите за бившия треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел...