Нагли обирджии са се опитали да свият мерцедеса на Анди Керъл, докато чакал на червен светофар.

Екшънът се е разиграл посред бял ден на кръстовище на улица "Чигуел", Есекс. Нападателят е пътувал от базата на Уест Хям към дома си. Един от бандитите извадил пистолет и го насочил към Керъл. Другият тръгнал да отваря една от задните врати. Футболистът обаче успял да реагира светкавично – дал газ и се измъкнал. Понеже бил силно изплашен, Анди ударил няколко паркирани наблизо коли с мерцедеса си, който струва около 100 000 паунда. Футболистът е невредим, но стресиран.

От Уест Хям обявиха, че ще наемат охрана на Керъл, който не за първи път става жертва на опит за грабеж. Според полицията нападението е било планирано. Органите на реда излязоха с официално съобщение по повод на неприятния инцидент: "Получихме сигнал, че двама мъже с мотоциклети са направили опит да отнемат колата на шофьор, изчакващ на светофар. Освен пистолет те са използвали моторите си, за да препречат пътя на водача на автомобила. Реагирахме незабавно на сигнала, но нападателите са успели да избягат", се пише в него, цитирано от "7 дни спорт"

Керъл не е играл за чуковете от средата на август, когато получи контузия в коляното, като едва миналата седмица поднови тренировки.