Галерия

Знаменитата алпийка коментира любимата си кола, важността на лепенките и най-добрите дънки за жени с дълги бедра.

Линдзи Вон е най-награждаваната ски състезателка в историята с два олимпийски медала, 71 победи за Световната купа, 19 малки глобуса и 5 медала от световно първенство. Като цяло поведението на родената в Минесота красавица и обезоръжаващата й усмивка опровергават безмилостната й състезателна природа - комбинация, която постоянно омайва публиката.

Линдзи, 31 г., е украсявала куп световни издания - от "Спортс Илюстрейтид" и ESPN до Вог и "Ел". При ръст от 1,78 м и тегло 73 кг тя притежава физика, която предизвика дебат в медиите на тема какво означава да си здрав и силен. Тя изследва тази тема и в предстоящата си книга Strong Is the New Beautiful, която излиза на пазара следващата година. Според мис Вон това ще бъде гид за желаещите да бъдат здрави и красиви, със съвети за храненето и упражненията, които тя е изпробвала върху себе си през годините.

Въпреки че шампионката твърди, че прекарва дните си съвсем шаблонно в ядене, спане, тренировки и ски, тя намира време и да наглежда своята наскоро създадена фондация "Линдзи Вон Фаундейшън" - благотворителна организация, която помага на жените да реализират своите мечти в спорта или други области. В интервю за "Уолстрийт Джърнъл" Вон разказва за най-подходящите дънки за жени с голям ханш, за любимата си дестинация Фиджи и други.

Денят ми започва с: Кафе. Без него мозъкът ми просто отказва да функционира. Понякога ставам много рано и в 4.15 ч. яхвам колелото или отивам в залата. Вкъщи имам кафемашина за еспресо, която татко ми подари за рождения ден, но когато съм на път, ям каквото има подръка - хотелско кафе и т.н.

Аз карам: Ауди RS 6, когато съм в Европа. Американският отбор по ски участва във всяко състезание в Европа - някъде между 2.5 до 10-часови пътешествия всяка седмица - но определено имам проблем със скоростта. В повечето места, които посещавам, няма лимит за скоростта и за мен е жизненоважно да имам бърза кола, с която да изпреварвам по планинските пътища. Освен това е голяма и събира цялото ски оборудване.

Моята козметика включва: Само спирала и очна линия. Обожавам трайната очна линия "Боби Браун". С нея мога да карам ски цял ден, без да се размаже.

За подхранване на кожата използвам: Препарат Сetaphil за почистване и овлажняване. Използвам го след тренировка и преди да се метна на ските. Моят дерматолог ми го подсказа - не е нещо луксозно, но ми върши добра работа.

Не мога да живея без: Тиксо. Винаги нося със себе си няколко ролки, защото скобата на коляното постоянно ми къса скиорския клин. С лепенките прикривам дупките, като го ползвам и за най-различни неща по пътя. Предпочитам "Дък Бренд" с щампа на зебра.

Мечтаната ми дестинация е: Фиджи. Обичам планините, но прекарвам толкова много време на студа, че през ваканцията ми се иска да отида на някой топъл, уединен остров. По цял ден да се разхождам по бански с приятелки, да пием коктейли и да лежим под слънчевите лъчи. Това е нещо, което не правя често.

Харча пари за: Чанти и обувки. Ако спечеля два пъти в един уикенд или ако се случат два поредни добри уикенда, винаги си купувам нещо, обикновено обувки или дамска чанта. Харесвам "Луи Вюитон", защото имаме едни и същи инициали.
В залата ме мотивира: Музиката. Тренирам през по-голямата част от деня със слушалки Beats by Dre. Те са единствените, които не мърдат, когато скачаш или вдигаш тежести.

Никога не пътувам без: Пакетчета прах за пране. Много ми помагат за живота на пътя. Понякога си пера дрехите в умивалнята. Трудно намирам пералня или пък е твърде скъпо да ги изпращам от хотел в Европа.

Искам повече хора: Да гледат ските на живо. По телевизията не можеш да видиш колко бързо се движим или колко опасен е този спорт. Според мен, ако хората разберат колко наистина вълнуващи са ски състезанията, ще ги заобичат повече.
Най-добрият съвет, който съм получавала: Когато бях по-млада, хората непрекъснато ми казваха, че трябва да променя своята ски техника, но треньорът ме успокояваше, че съм достатъчно бърза. Този съвет приложих и в живота: няма нужда да променям нищо. Да бъда такава, каквато съм.

По отношение на ски етикета ме притеснява: Когато всички се паникьосат, че дълго време няма да има пресен сняг, или когато започнат да се блъскат на лифта и да газят върху ските ти. Просто се отпусни и се радвай на живота.
Любимото ми място за състезания е: Бийвър Крийк, Колорадо (аз израснах наблизо). Всичките ми приятели и родителите идваха да гледат. Местните деца пък бягаха от училище. Аз обичам да карам навсякъде, но домашната публика е по-специална.

Любимите ми дънки са: "Пейдж". Имам наистина дълги крака и тези дънки ми пасват идеално. Обикновено ги нося малко клоширани, за да не се забелязват толкова едрите ми бедра от карането. По-високата талия пък замазва и голямото ми дупе.

Аз отпускам като: Скачам в леглото с домашните си любимци и гледам епизод от "Закон и ред". Това е идеалното средство. Сега съм вманиачена по "Империя", след като участвах във фотосесия с една от звездите - Грейс Гийли.
Най-стилният зимен аксесоар е: Плетена шапка. Жените винаги изглеждат добре с шапки с пискюли. Когато вали сняг, косата ти винаги е разбъркана, така че шапката спасява положението. Това и един хубав шал напълно оправят външността ви. Освен това ще ви бъде топличко.

Бриджит Мендър
В. "Уолстрийт Джърнъл"