"Понякога просто полудявам и пращам на Мария стотици рози. 500 е максимумът, който някога съм й изпращал наведнъж", това разказа пред The Telegraph Григор Димитров за любовта му с Шарапова.

Британското издание посвети обширен материал за българския тенисист. Авторът Джо Шът разкри, че разговорът с Гришо протича през април по време на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло. Как хасковлията е дръзнал да покани Маша на среща?

"Бяхме и двамата в Китай - аз в Шанхай, а тя в Пекин. Седнах да обядвам, гледах я по телевизията и й пратих имейл. Започнахме да си говорим, а месец по-късно, след като сезонът свърши, се видяхме и така започна всичко".

Григор казва, че двамата прекарват времето си заедно като всяка друга нормална двойка - разходки, пазаруване, заведения. "Що се отнася до "златната двойка", предполагам, че е неизбежно за хората да ни наричат така, но за мен е евтино.

Тя е просто Мария. Аз не я виждам по начина, по който всеки друг го прави. Други неща в живота са много по-важни от това. Става въпрос за личността и отношението й към мен. Тя е най-големият боец, който съм виждал", откровено казва Гришо.

Той разказва и за времето в елитната академия "Санчес-Касал" в Барселона. "Бях наистина непокорен. Купонясвах нонстоп, излизах с приятели и винаги закъснявах за заниманията. Гонеха ме няколко пъти за различни неща. Не мога да ги кажа всичките. Мисля, че това бяха най-готините години в живота ми", споделя Григор.

Българинът е категоричен, че когато приключи кариерата си, ще се отдалечи от тениса: "Обичам дизайна и разработването на нови идеи. Аз никога няма да бъда добър треньор".

Междувременно първата ни ракета се похвали с нова снимка в мрежата. Родната звезда се щракна, карайки колело заедно с любим за него човек. "Имам благословена сутрин с любимия човек", написа Гришо и публикува снимка със своята майка Мария.

Както е известно, нашето момче отпадна още на старта на "Ролан Гарос" и започна сравнително рано подготовка за предстоящия сезон на трева.