Фил Невил получи неочаквана подкрепа от страна на известната британска актриса Кийра Найтли.

Звездата от "Карибски Пирати" не смята, че бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Евертън е скучен като телевизионен коментатор.

Такова бе всеобщото мнение на публиката по време на световното първенство, когато ББС получи 445 оплаквания от фенове по време на мача между Англия и Италия. Критиките към Невил са, че е прекалено монотонен и му липсва всякаква емоция.

Самата Найтли е голяма почитателка на футбола и е една от холивудските фенки на Уест Хям, заедно с Кати Пери, Рей Уинстоун и Ръсел Бранд. В началото на кариерата си тя участва във филма "Ритай като Бекъм".

"Не можах да разбера защо Фил Невил получи толкова критики по време на световното първенство", зяви Найтли в интервю пред ShortListTV.com.

"Мисля, че той беше доста добър и не разбирам какъв беше проблемът".

Актрисата явно има слабост към фамилията Невил, защото по-рано през годината заяви, че коментарите на Гари Невил за телевизия Скайспортс са "абсолютно невероятни".

Найтли се изказа положително и за друг бивш играч на Манчестър Юнайтед, който сега се изявява като коментатор.

"Пол Слоулс върши страхотна работа като коментатор. Той никога не даваше интервюта като играч, но това може да е било защото той има много силно мнение и от клуба са му казвали "млъквай, млъквай". Харесва ми неговият блог".