Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп обеща, че доскорошният нападател на тима Роберт Левандовски ще бъде посрещнат подобаващо в утрешния мач за суперкупата на Германия срещу Байерн Мюнхен на стадион "Сигнал Идуна Парк".

В същото време специалистът не пожела да коментира конфликта между изпълнителния директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке и неговият колега в Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге.

"Мачът за суперкупата на Германия е важен за нас, защото се изправяме срещу един от най-добрите отбори в света. Борусия и Байерн имаха най-сложната лятна подготовка от всички германски отбори, заради националите на двата отбора", сподели Клоп на пресконференция.

"Всеки отбор има проблеми, но в сряда ще се види кой от двата отбора може да се справи по-добре с проблемите си в рамките на 90 или на 120 минути. Този който спечели ще се радва, този който загуби, не трябва да прави трагедии от това."

"Победа срещу Байерн ще ни накара да се почувстваме по-добре след загубата от Ливърпул. Футболът е игра на резултат и ние трябва да се опитаме да победим. Сблъсъкът е специален."

"В продължение на пет седмици ние се подготвяме за целия сезон, а не за проверката с Ливърпул, за суперкупата или за купата на Германия. Доволен съм от подготовката и ние сме на такъв етап, на който сме способни да печелим мачове."

"Как ще посрещнем Роберт Левандовски? Според мен той е възхваляван достатъчно на този стадион. Ние също се радваме да го видим отново, защото макар и в друг екип, той си остава готин тип. Работихме дълго време доста успешно с него и със сигурност ще има прегръдки."

"Приемаме с усмивка всички слухове за бъдещето на Матс Хумелс и Марко Ройс. Избрах Матс за капитан, защото в последните години той е много важен за нас. Марко също е страхотен и откакто е тук е много важен футболист за нас, затова ще носи по-голяма отговорност. Приличаш ми на Пол Маккартни", обърна се Клоп с усмивка към журналиста, който му зададе въпроса.

След това специалистът бе попитан какво мисли за изказването на изпълнителния директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке, че между Байерн и Дортмунд се появява дисхармония заради коментарите на Карл-Хайнц Румениге.

"Отдавна нямам нищо общо с тази дума. Като дете свирех на йоника. Но сега сериозно - това не е моята тема. Покрай световното доста футболисти на Байерн и Дортмунд станаха приятели, но аз самият съм играл срещу приятели и в тези мачове през главата ми са минавали всякакви мисли, но не и такива, че играя срещу приятел", добави Клоп.