Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке удължи договора си с клуба за още три сезона. Така той ще остане на поста поне до лятото на 2019 година.

"Ханс-Йоахим Вацке свърши прекрасна работа през изминалите години. Той беше архитект на близкото ни минало, на настоящето ни и ще продължава да ръководи развитието на нашия клуб", сподели президентът на Борусия Райнхард Раубал.

"В лицето на господин Вацке клубът ще има на върха на управлението поне до 2019 година един чудесен професионалист и човек", добави Раубал.

Така триото Вацке - Цорк - Клоп ще работи заедно поне още четири сезона. Договорът на спортният директор също изтича през 2019 година, докато контрактът на Клоп е до 2018 година.

"В Борусия Дортмунд сме създали здрава връзка и доверие. За мен е чест и радост, че имам възможността да работя и занапред за моя клуб. Борусия Дортмунд се превърна в един от най-здравите клубове във финансово отношение в цяла Европа, а в спортно-технически план се наложихме на най-високо ниво. Убеден съм, че не сме достигнали края на нашия общ път", каза самият Вацке.

Именно Вацке стои в основата на възраждането на клуба. През 2005 година той и Райнхард Раубал спасяват Борусия Дортмунд от фалит. Няколко години по-късно Борусия се бетонира като втора сила в германския футбол след хегемона Байерн.

През лятото на миналата година клубът регистрира рекорден оборот в историята си - 305 милиона евро. Чистата печалба надхвърли 53 милиона евро, което също е върхово постижение за "жълто-черните".