Легендарният наставник на Ливърпул, Борусия (Дортмунд) и Майнц 05 - Юрген Клоп коментира завръщането си на стадион “Сигнал Идуна Парк" девет години след напускането си на клуба.

Германецът беше треньор за една вечер в бенефиса на клубните легенди от Полша Якуб Блашчиковски - Куба и Лукаш Пишчек. Двубоят бе проследен от над 80 000 фенове от стадиона на "жълто-черните".

“Беше много специално да се завърна. Все пак целият колектив тук навремето беше специален. Имам само възможно най-добри спомени от онова време. Куба беше тук от самото начало, а Пишчу дойде малко след това. Не искам да преувеличавам, но този мач беше наистина сбъдната мечта. Исках да преживея това още веднъж. Успяхме да се насладим на деня, хората също го направиха. Момчетата изиграха страхотен мач. След първите пет минути се притесних, но след това играчите се съвзеха и се получи интересно.

Посрещането от феновете беше много приятно. Само преди няколко месеца имах емоционално сбогуване в Ливърпул. Днес отново беше емоционално. Някои хора може да кажат: “Днес се държи така, а утре ще бъде различен". Нека да ви обясня: ако имате три деца, вие ги обичате всички еднакво. Същото е и с моите три клуба: обичам всички тях. Днес видях 150-200 души, които не бях виждал отдавна, но веднага си припомнихме общите ни истории. По трибуните пък имаше доста хора от моето време, но също така и много по-млади хора, които може да са слушали от по-възрастните колко страхотно беше тогава. Това беше един мач без напрежение, което беше фантастично. Ето как футболът е интересен, но в крайна сметка пак се усещаше стремежа за победа. Реферът искаше да удължи двубоя, за да позволи още една атака. Тогава си помислих: “Защо? Резултатът е перфектен (5:4 - б.р.)."

Дали съм изненадан от развитието на Нури Шахин? Ни най-малко. Мнозина от онзи период сега навлизат в треньорството. Виждам го по този начин: те работеха дълго с мен и сигурно са си помислили: “Ако той може, значи и аз го мога. Не може да е толкова сложно, щом той се справи". Аз се наслаждавам да ги гледам. Нури се справя чудесно, Шмелцер е въвлечен, Пишчу също. В момента мнозина се захващат с треньорството. Матс ще играе още година-две, може би дори три, след което вероятно и той ще тръгне в тази посока. Така че не, не е изненада, че Нури е треньор тук. Той винаги е бил малко пред останалите във всичко", коментира цитираният от Фокус Клоп след двубоя.

Снимка: БГНЕС