Борусия Дортмунд може да постигне "нещо необикновено" в съботния финал на Шампионската лига по футбол срещу Реал Мадрид, заяви изпълнителният директор на германския клуб Ханс-Йохаим Ватцке. Той определи този двубой като "един от най-големите в богатата история на отбора".

"Реал Мадрид е най-големият, най-успешният и най-харизматичният клуб в света. Трудно е да изричаш тези думи без завист. Те разполагат с футболисти като Тони Кроос, Джуд Белингам и Винисиус. Страхотен отбор са", заяви Ватцке за Bild.

"Ние обаче можем да постигнем нещо необикновено в този мач".

"Дортмунд е доказвал неведнъж, че се справя страхотно най-вече срещу най-трудните съперници. Това важи в пълна сила за международните мачове. Реал Мадрид е категоричен фаворит, но ние се чувстваме много комфортно в подобни ситуации. Все пак никой не залагаше за нас и срещу Пари Сен Жермен, но сме на финал".

Невероятната серия на Дортмунд до финала на Шампионската лига означава, че "жълто-черните" могат да не продават, а да инвестират за следващия сезон.

"Не планираме печалба от трансфери, а по-скоро дефицит. Не можем да инвестираме 100 милиона евро за един футболист, но можем да похарчим повече пари за нови играчи, отколкото ще получим от изходящи трансфери. Това е нещо съвсем ново за Борусия Дортмунд".