Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен, двубой от 23-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 19.00 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц, Оелшлегел
Защитници: Аканджи, Диало, Топрак, Вайгъл, Загаду, Балерди, Хакими, Шмелцер
Полузащитници: Дахуд, Витсел, Дилейни, Герейро, Гомес, Гьотце, Санчо
Нападатели: Ларсен, Филип, Алкасер, Волф
Контузени: Пишчек, Пулишич, Ройс


Прогноза на Gol.bg:

Настроението в двата лагера беше коренно различно само допреди няколко седмици, защото Борусия Дортмунд водеше със седем точки на върха и се бореше успешно на три фронта, докато "аспирините" стъпиха накриво в дебюта на новия си треньор Петер Бос, който беше уволнен от Дортмунд през миналия сезон.

След това обаче нещата се обърнаха с главата надолу. Вестфалци влязоха в серия от три поредни равенства в Бундеслигата и вече са над Байерн Мюнхен само заради головата разлика, като момчетата на Люсиен Фавре са без победа от пет мача във всички турнири. 

В същото време Байер Леверкузен наниза четири поредни победи (сред които и престижното 3:1 срещу Байерн след обрат) в шампионата при голова разлика 13:2 и играе с огромна лекота, радвайки безпристрастните зрители. Това единственият отбор, който не загуби точки в последните четири кръга.

В исторически план вестфалци и "аспирините" имат почти изравнени показатели - 30:27 победи за домакините в 79 мача, при голова разлика 122:115. На свой терен Дортмунд логично има два пъти повече победи (20:9) и сега ще търси начин да излезе от блатото, в което затъна.

Дортмунд буквално размаза Леверкузен в последните три мача между двата отбора тук, постигайки стряскащата голова разлика 13:2. Сега обаче възпитаниците на Бос са под пара, докато рурци ближат раните си, като техният голям проблем е видимият драстичен спад във формата и липсата на капитана Марко Ройс.

Куриозното е, че в момента най-дългата серия без загуба в Бундеслигата е на Борусия Дортмунд (6 мача), но пък последните три двубоя са за забравяне. Смятаме, че едно зрелищно равенство ще бъде най-логичният изход с оглед състоянието на съперниците.


Резултат: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 2:2