Борусия Дортмунд - Унион Берлин, двубой от втория кръг за Купата на Германия. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 19.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Аканджи, Диало, Загаду, Топрак, Пишчек, Хакими
Полузащитници: Дилейни, Роде, Гомес, Вайгъл, Дахуд, Герейро, Витсел, Кагава, Гьотце, Санчо, Пулишич, Бърнич
Нападатели: Ройс, Исак, Алкасер, Филип, Волф, Ларсен
Контузени: Толян, Шмелцер
Под въпрос: Аканджи


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора играха на тази фаза на турнира преди две години на същия този стадион, когато столичани сензационно се докопаха до дузпи, но там отстъпиха без да успеят да реализират от бялата точка. Месеци по-късно вестфалци спечелиха купата за първи път от пет години...

Преди това Борусия и Унион се бяха срещали само два пъти и то в приятелски мачове, спечелени от по-именития отбор с обща голова разлика 9:3. Интересното е, че това са единствените професионални клубове в Германия този сезон, които все още не познават вкуса на поражението.

"Жълто-черните" излизат за седми път срещу столичани в турнира, като до момента винаги продължава напред, без значение от името на противника (Херта, Унион или Тенис Борусия). Дортмунд загуби само веднъж в последните си 13 домакинства в надпреварата, като за последно това се случи през 2009 година срещу Вердер Бремен.

Унион успя да премине втория кръг за Купата на Германия само веднъж в последните десет години. Незабравим остава сезон 2000/01, когато отборът достигна до финала срещу Шалке (0:2). Тогава берлинчани бяха водени от Георги Василев, а в състава им бяха българите Емил Кременлиев, Христо Коилов и Адалберт Зафиров (останал резерва на финала).

Борусия Дортмунд може да се похвали с цели пет финала в турнира за последните седем сезона, а това е нещо, което е постигал само Байерн Мюнхен. Момчетата на Люсиен Фавре са фаворити и едва ли гостите ще могат да се измъкнат "сухи" след редовното време.


Резултат: Борусия Дортмунд - Унион Берлин 3:0