Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце отново е щастлив. В събота той започна за първи път като титуляр в Бундеслигата под ръководството на Люсиен Фавре и пусна разкошна асистенция за първия гол на Джейдън Санчо срещу Херта.

Преди това героят от финала на Мондиал 2014 или оставаше на пейката или изобщо не намираше място в групата на вестфалци.

Какво точно се промени? Вестник "Билд" твърди, че Фавре не е направил нищо особено и дори не е провел разговор с Марио, отнасяйки се него по време на тренировките така, както с всички останали.

Дълго време Гьотце се очертаваше като ненужен във формацията на специалиста, но както срещу берлинчани през уикенда, така и срещу Атлетико Мадрид (4:0) Марио започна като "фалшива деветка".

Босовете на Борусия не крият задоволството си от факта, че Фавре все пак намери място на Гьотце в своя състав. Германският футболист пък му се отблагодарява подобаващо, след като при късния драматичен успех с 4:3 над Аугсбург реализира третия гол за своите, а в събота показа отборен дух и липса на егоизъм при паса към Санчо...