Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке не смята, че клубът ще може да спре хегемонията на Байерн Мюнхен в близко бъдеще.

"Нашата стойност и блясък като клуб стават още по-големи, но това не означава, че в близко бъдеще ще можем да се класираме пред Байерн Мюнхен", обясни Вацке пред вестник Süddeutsche Zeitung.

"През 2011 и 2012 година, когато за последно бяхме пред Байерн в крайното подреждане, нашият бюджет за заплати беше 40 милиона евро. този на баварците - 80 милиона евро, или двойно повече. Днес той отново е двойно повече - нашият бюджет за заплати е 110 милиона евро, а техният - 220 милиона евро. Разликата тогава беше 40 млн. евро, а сега - 110 млн. евро. Това казва всичко."

"За да се изравним с тях, Байерн трябва да направи фундаментални грешки. Но това няма да се случи. Дори ако успеем да изградим двама-трима основни играчи, с които да ги застрашим, тогава Байерн навярно ще ги изкуши с финансовите си възможности. Ние бяхме видимо отслабени с трансферите на Гьотце, Левандовски и Хумелс в Мюнхен. Този стратегически фактор обаче е напълно легитимен", добави босът на вестфалци.