Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че сезонът на отбора в евротурнирите е бил пълен провал. Както е известно, рурци отпаднаха в групите на ШЛ след само две спечелени точки, а по-късно излетяха и на осминафиналите в Лига Европа.

Той говори и за взривената бомба срещу автобуса на отбора миналата пролет, която повлия и за отпадането от Монако на четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Това беше най-трудният сезон изобщо. В публичното пространство се появи само малка част от това, което ние изживяхме и от това какви са резултатите днес. Преди година бяхме сред осемте най-силни отбора в Европа и със сигурност нямаше да сме без шансове срещу Монако. Този атентатор навярно ни костваше и мястото на полуфиналите в Шампионската лига. Видяхме какъв е резултатът от случилото се", коментира Вацке пред BVB Total.

"Няма какво да крием - сезонът ни беше слаб в евротурнирите. Не впечатлихме нито в Шампионската лига, нито в Лига Европа. Това е дразнещо. сега първата ни крачка до края на сезона е да си гарантираме място в ШЛ, а втората - ако може да станем вицешампиони. Петер Щьогер стабилизира отбора и негова е заслугата, че сега изобщо мислим за място в ШЛ", добави Вацке.