Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен, дерби на 31-и кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 19.30 часа българско време.

Вероятни състави:

Борусия Дортмунд: Бюрки, Топрак, Сократис, Пишчек, Шмелцер, Кастро, Вайгъл, Пулишич, Гьотце, Ройс, Исак

Байер Леверкузен: Лено, Свен Бендер, Та, Хенрихс, Ретсос, Баумгартлингер, Арангис, Белараби, Фоланд, Бейли, Аларио

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора излизат в дербито на кръга, защото това е директна битка за място в зона Шампионска лига, а точките в двата лагера са точно по 51. Момчетата на Хайко Херлих обаче вече имат превес заради по-добрата си голова разлика.

Леверкузен вече преби с по 4:1 два отбора, които също имат апетити за място във финалната четворка - вицешампиона РБ Лайпциг и класиралия се две поредни години на финала за Купата на Германия Айнтрахт Франкфурт.

Горчивото поражение с 2:6 у дома от Байерн Мюнхен на полуфиналите за купата обаче със сигурност е наранило самочувствието на "аспирините". Но и Дортмунд излиза с насинено око, защото игра безобразно слабо в Рурското дерби и падна заслужено с 0:2 от Шалке за първи път в последните седем мача с регионалния враг.

В исторически план вестфалци и "аспирините" имат почти изравнени показатели - 28:27 победи за домакините в 77 мача, при голова разлика 114:113 в полза на Борусия. На свой терен обаче Дортмунд има два пъти повече победи (19:9) и сега ще търси начин да се бетонира на третото място, което дава право на директно участие в групите на Шампионската лига.

Възпитаниците на Петер Щьогер имат големи амбиции, които обаче нямат голяма покритие. Тимът играе безидейно, а в защита е все така уязвим, както и през есента. За капак голаджията на тима Мичи Батшуай се контузи миналата седмица и е аут до края на сезона, а в лазарета влезе и Андре Шюрле. 

Очакваме равностоен мач, като не би било учудващо, ако гостите имат игрови превес. Те загубиха последните си две визити тук, но преди това бяха постигнали две "чисти" победи и равенство днес изглежда най-логично.

Резултат: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 2:2