Херта - Борусия Дортмунд, мач от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Олимпиащадион", 21.30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Топрак, Аканджи, Бартра, Загаду, Толян, Суботич, Пишчек
Полузащитници: Вайгъл, Шахин, Дахуд, Кастро, Гьотце, Кагава, Пулишич
Нападатели: Исак, Ярмоленко, Санчо, Шюрле
Контузени: Шмелцер, Герейро, Роде, Ларсен, Филип, Дурм
Извън групата: Ройс
Суспендиран: Обамеянг

Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят два отбора, които играят на приливи и отливи през сезона. Борусия направи най-силния старт в историята си, но след това се срина и бившият треньор Петер Бос беше уволнен, като на негово място беше взет изгоненият от опашкаря Кьолн Петер Щьогер.

Поне за момента австриецът изглежда като обединителната фигура, която успя да вдъхне импулс на отбора, но при нулевото равенство срещу Волфсбург миналия уикенд вестфалци изглеждаха безидейни и не показаха, че имат желанието и уменията да се изстрелят по-нагоре в таблицата. 

За капак преди мача голмайсторът Обамеянг беше суспендиран за трети път този сезон и напрежението при "жълто-черните" се покачи. Габонецът остана извън групата и за днешната среща, тъй като не е фокусиран върху задачите си в отбора. 

"Старата дама" се издъни в Щутгарт на старта на годината, след като завърши 2017-а със сензационна победа като гост над вицешампиона РБ Лайпциг, макар да игра почти цял мач с човек по-малко. Столичани на Пал Дардай са истински дявол за всеки противник в Германия и точно в момента символиката е налице - 666. Точно по толкова са техните победи, равенства и загуби.

Борусия се намира в прилична серия срещу Херта в Берлин, губейки два пъти и печелейки 4 пъти в последните си осем визити тук във всички турнири. В последните три мача за първенство обаче домакините спечелиха седем от девет възможни точки.

В последните 7 мача Дортмунд има три победи и три равенства, но когато Херта открие резултата в Берлин, винаги печели срещата! 12 пъти "старата дама" е откривала резултата тук и винаги е взимала трите точки! Очакваме напълно равностоен сблъсък и равенство като краен изход.

Резултат: Херта - Борусия Дортмунд 1:1