Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд, среща от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "БайАрена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Топрак, Загаду, Толян, Шмелцер, Суботич
Полузащитници: Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Шахин, Дахуд, Герейро, Санчо
Нападатели: Исак, Филип, Ярмоленко, Шюрле
Контузени: Дурм, Пишчек, Роде, Ларсен, Ройс, Гьотце
Наказан: Обамеянг

Гледайте мача на живо ТУК!


Прогноза на Gol.bg:

Настроенията в двата лагера са на двата полюса след мачовете в предишния кръг и последните седмици като цяло. Байер е във възход и не е губил от месец септември насам (четири победи и четири ремита в последните осем кръга), постигайки 11 точки в последните пет кръга, сред които и престижното равенство 2:2 срещу вицешампиона РБ Лайпциг. Така момчетата на Хайко Херлих се изкачиха на комфортното шесто място и са близо до зона Шампионска лига.

В същото време над Дортмунд се спуснаха много тъмни облаци, защото миналата седмица тимът стана за резил в Рурското дерби, в което поведе с 4:0 до 25-ата минута, но не успя да победи. Кризата при "жълто-черните" е свирепа, защото те имат само две спечелени точки в последните шест кръга и се крепят в челната петица само благодарение на най-силния старт в историята си. Столът на треньора Петер Бос вече започна да се клати, въпреки публичната подкрепа на шефовете.

Статистиката обаче показва, че Леверкузен изпитва сериозни трудности срещу Борусия, защото от последните 20 мача за първенство има само четири победи, като три от тях са постигнати в Дортмунд. В последните десет мача у дома срещу този противник Байер има само една победа и пет ремита.

В исторически план показателите на двата отбора са почти на кантар: Борусия води с 28:27 победи в изиграните 76 шампионатни срещи, при голова разлика 113:112. Ще заложим на зрелищно равенство, което със сигурност няма да удовлетвори и двата тима.

 

Резултат: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:2