Борусия Дортмунд се класира с много труд за четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия снощи и постави няколко рекорда.

За първи път даден отбор имаше цели четирима капитани в един двубой. Марсел Шмелцер изведе "жълто-черните" с лентата срещу Херта, но беше заменен на почивката. Така Марко Ройс пое "юздите", но след изтичането на редовното време беше сменен заради лека контузия.

Сократис взе лентата от германския национал, но малко преди края на второто продължение беше изгонен заради реплика към съдията. Така Пиер-Емерик Обамеянг се порадва на капитанската функция в три игрови минути и при изпълненията на дузпи.

За 11-и път Борусия влиза в продължения на свой терен за Купата и сензационното е, че винаги продължава напред! Това също е рекорд за отбори с над 5 опита в маратонските 120 минути. 

Три пъти рурци са стигали до изпълнения на дузпи пред своите фенове. През 1992 година беше победен Байерн с 5:4, а във втори кръг този сезон - Унион Берлин с 3:0.

За четвърти път Борусия излезе срещу Херта за Купата и отново елиминира противника си. Това обаче е най-трудната от всички победи, защото останалите бяха постигнати в редовното време - 2:1, 2:1 и 3:0 през миналия сезон насред Берлин на полуфиналите.

За общо 17-и път и за шести пореден Дортмунд е четвъртфиналист за Купата на Германия. Припомняме, че отборът се цели в своя четвърти пореден финал. Последният триумф дойде през 2012 година - 5:2 срещу Байерн.

От 8 години Дортмунд няма загуба за Купата на своя стадион. Тогава тимът записа поражение с 1:2 от Вердер Бремен и после влезе в страховита серия. Все пак е за отбелязване, че мачовете на "Сигнал Идуна Парк" в надпреварата бяха едва седем.