Борусия Дортмунд - Херта, осминафинален мач за Купата на Германия. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.45 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд: Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман Защитници: Сократис, Бартра, Гинтер, Шмелцер, Пишчек, Паслак, Дурм, Герейро, Парк Полузащитници: Роде, Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Гьотце, Мор, Мерино Нападатели: Дембеле, Ройс, Шюрле, Обамеянг, Исак Контузени: Бендер, Шахин Под въпрос: Гьотце

Можете да гледате мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Двата тима се изправят един срещу друг в турнира за втора поредна година и гостите ще търсят реванш за тежкото поражение с 0:3 насред Берлин, дошло на фаза полуфинал.

Борусия Дортмунд се цели в четвърто поредно и общо пето участие във финала за Купата на Германия за последните шест сезона, като за последно триумфира през 2012 година.

До този момент Борусия и "старата дама" са се срещали три пъти в надпреварата (1968, 2008 и 2016 година), като рурци печелят с 2:1 и двата мача у дома.

Марио Гьотце не тренираше с останалите си съотборници вчера и навярно ще пропусне срещата днес, но останалите основни играчи са на линия. На вратата на "жълто-черните" ще бъде Роман Бюрки. 

Томас Тухел оправда решението си да остави Роман Вайденфелер на пейката с това, че швейцарецът трябва да трупа игрови минути заради дългото си отсъствие. За столичани извън борда са Дуда, Кьорбер, Вайзер и Курт, а Саломон Калу е под въпрос.

Херта вече измъкна 1:1 на този стадион през сезона и Борусия трябва да внимава, защото берлинчани са постигнали 7 "сухи мрежи" за 19 кръга и са най-ефективният отбор в Бундеслигата този сезон по отношение реализирането на головите си възможности. Очакваме здрава битка и минимален успех за домакините.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Херта 2:1