Европейският шампион с Португалия Рафаел Герейро беше избран за играч на мача при успеха на Борусия Дортмунд 6:0 над Легия Варшава снощи. Записалият гол и асистенция футболист даде кратко интервю пред сайта на рурския клуб.

"За мен дебютът ми в Шампионската лига е сбъдната мечта. Започнахме с  победа на чужд терен и нямаше как да бъде по-хубаво. За мен няма значение дали влизам в игра от пейката, или започвам като титуляр. Винаги искам да давам най-доброто от себе си. Много съм щастлив, че хората ме определиха за играч на мача. Ще се опитам да играя по този начин и занапред", каза Герейро.

"Вярно е, че с Марио Гьотце се разбираме много добре. Той е страхотен футболист с невероятни качества. Чувствах се много добре, партнирайки си с него по фланга във Варшава. Често се търсихме един друг. И се намирахме."

"Винаги съм играл като ляв бек и дойдох в Дортмунд с идеята да продължавам да играя на този пост. Но дойдох в Борусия, за да се уча. Ако треньорът ме пуска в средата на терена, аз се опитвам и там да давам най-доброто от себе си", завърши своя коментар португалецът.