Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел не скри радостта си от гръмката победа с 6:0 над Легия Варшава снощи.

"Нещата нямаше как да се развият по-добре за нас. Огромен комплимент за отбора ми. Играхме с голямо самочувствие, с хъс и енергия. Много се радвам, че показахме какво можем и че постигнахме такъв резултат. Бяхме концентрирани, доминирахме и държахме високо темпо", започна Тухел.

"През първия половин час изиграхме много добър мач. Ако преди мача ни бяхте питали какъв резултат си пожелаваме, навярно нямаше да си повярваме, че можем да спечелим с такава голяма разлика. Поставихме рекорд с 30 отправени удара, което показва, че сме били гладни. Виждаше се радостта в играта ни. Много съм щастлив."

"Щеше да бъде жалко, ако Обамеянг не се беше разписал, защото преди това пропусна две голови ситуации. Мислихме върху възможността да го сменим, но той още не се беше разписал и затова го оставихме да играе. Той живее от головете и благодаря на Господ, че беше възнаграден с попадение."

"Този път нямаше косъм в супата ни. 6-7 минути преди почивката ние допуснахме три удара към вратата си. Това не беше нужно. В момента, в който си позволим отпускане, започваме да правим грешки", допълни Тухел.